Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Vroeg starten lijkt een goede oplossing voor de hitte. Ik ben om half zes op pad en vóór de echte warmte ben ik al bijna 20 kilometer onderweg. Het is een gebied met kleinschalige landbouw; hooi, mais, zonnebloemen, graan. Veel kleine boerderijen met ieder hun eigen kleine tractor. Veel landbouw werktuigen die in mijn jeugd al ouderwets waren. Dit was in de socialistische tijd een welvarend land, nu ligt het er verpauperd bij. Het einde van de Sovjetunie, het uiteenvallen van Joegoslavië met de bijbehorende oorlogen en sancties hebben het land flink achteruit geholpen. Bussen rijden fragmentarisch, treinen rijden vaak niet. Iemand zei dat de treinen nu gemiddeld langzamer rijden dan 100 jaar geleden. En een jongere zei, weet je wat je nodig hebt om als Servier geld te verdienen? Een paspoort. Je zou verwachten dat mensen er verbitterd over zijn. Maar als ik ergens binnenkom zijn mensen blij een vreemde te spreken. De jongeren Engels, de ouderen Duits, arbeidsmigranten van jaren her die nu met pensioen zijn. Ze zijn trots op Duitsland, hun werk daar en het geld dat ze verdienden. Ze willen me ook vaak een eindje vooruit helpen. Als het weer echt heet wordt vind ik dat geen probleem. Of de bus die naar de volgende plaats brengt met een super vriendelijk en gastvrij pension, waar ik de volgende ochtend om 5 uur weer vertrek. Met een beetje pijn in mijn hart. Wonderschone nacht daar, maar dat is voor morgen.

Nicola stuurde mij een mailtje vanochtend: everything is fine. Toch een beetje een blanke pit. Nee, geen excuses, dat dan weer niet. Ruwe bolster, hè!? Ik was vanochtend weg zonder dat iemand mij zag of lastig viel. Tja…Beetje een anticlimax? Wat had je dan verwacht?

De verwachting is dat het nog de hele week dit weer blijft, nog wat heter naar het weekend en dan komt er regen en koelt het wat af. We zullen zien. Hier gaan dingen geloof ik niet vaak zoals verwacht.

 

  2 Comments

 1. Hoi!
  Je bent al een beetje aan het akkliemati-zeren, (hoe gaat het met je blaar?) Van horrornacht lees ik nu… Wonderschone nacht. Het doet me goed, u ook? Geniet er van ik stuur je een beetje trotsopjouheid! wandel ze en soms even niet…

  Simoon

  • Ha Simone. Geeft een goed gevoel, jouw reactie. Af en toe een beetje hali-babi maakt t alleen maar mooier. De blaar is tot een eeltknop verworden, vraag me af of ok m niet beter had kunnen prikken!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/zomaar-een-dag
Twitter