Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

20150705_154753De afgelopen drie dagen loop ik l van Nijmegen tot Xanten langs de rand van waar 200.000 jaar geleden de laatste ijstijd tot stilstand kwam. Het levert mooie vergezichten en mooie natuur op. Het Romeinse rijk reikte tot hier en de middeleeuwen bouwden daar op verder.

20150704_152010Het levert mooie steden en kastelen op tussen de glooiende heuvels. De geschiedenis wordt ook uitgebreid uit de doeken gedaan op panelen die daar overal verspreid over geven.

 

En tegelijk voel ik me alsof ik zelf helemaal niets weet. 200.000 jaar van zekerheid en de afgelopen 2 dagen glippen me als los zand door de vingers. Hoe komt het dat ik er vandaag vier uur over doe om de 10+ kilometers naar Xanten te lopen? Hoe komt t dat ik niet vootuit lijk te komen tussen Kleve en Kalkar? De enormiteit van dit land vraagt misschien om een focus op dingen die wel zeker zijn. Zoals de Duitsers zelf zijn; het zeker weten tot kunst verheffen en de romantiek tot geloof. Zal ook wel niet kloppen. Maar ik ga me dus maar eens richten op de feitelijkheid. Zoals 12 liter water, 1 glas melk, 1 ice tea en een jus in twee dagen. Is daarmee bewezen dat het 36 graden was?

 

Fotos zet ik er later bij. Slechte ontvangst hier.

 

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/zeker-weten-2
Twitter