Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Het is al een paar weken erg warm Maar de dagen vóór Regensburg zijn extreem. Een gemiddelde van 35 graden met een uitschieter naar 40 + terwijl ik dit deel van de route loop. Het is een zuidenwind die de hitte van de sahara naar hier blaast zeggen ze hier.


IMG_20150809_074257
Het land en de bossen zijn droog, kleine stroompjes opgedroogd. Met de graanoogst en het hooi binnen, zijn de velden doods en leeg. De velden liggen kaal en de mensen blijven binnen om nog enigszins koel te blijven. Het is leeg.

Toch vind ik het niet zo erg. Ik houd wel van deze hitte, droog en helder. Dit is dan misschien een beetje té, maar toch. Een liedje uit de 70er jaren komt bij me op.

“I’ve been through the desert on a horse with no name, it felt good to be out of the rain. In the desert you can remember your name cos there ain’t no one for to give you no pain….”

  2 Comments

 1. Het kan verkeren, Wim!Toen ik door Duitsland liep naar Istanbul een paar jaar geleden was het overal extreem hoog water, en hoorde ik berichten over Passau, dat het daar helemaal overstroomd was, en enkel de punten van de daken van Passau nog boven het water uitstaken in een onafzienbare watervlakte!
  Later liep ik in Servië bij temperaturen van 44 graden. De wisselvalligheden voor een pelgrim zijn een afspiegeling van de wisselvalligheden van het leven. Ik benijd jou om weer jouw wisselvallige avonturen!

 2. Wim,

  Op tijd een lekkere koele pils pakken. Doe net alsof je een duitser bent, die houden het bij halve liters. En je gaat er nog van zingen ook.

  groet Jan.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/woestijn
Twitter