Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Ik was vastgelopen en kon niet verder. Maar de situatie daar in Gabra gaf me een gevoel van geborgenheid, overgave. Ik had een volstrekt vertrouwen in de goede, nee zelfs plezierige afloop. Ik weet dat ik genoeg in mijn rugzak heb om voor mijzelf te zorgen, om te overleven. Daar kwam het gevoel van volstrekt vertrouwen voor in de plaats, zonder dat ik ook maar iets hoefde te doen.

Ik heb veel nagedacht, gewerkt aan en ook wel geschreven over het niet hebben van een eigen plek, daar waar je thuis bent. Ik realiseer me na gisteren dat ik die eigen plek ook niet nodig heb, die plek is overal. Overal waar ik ben. Overal ook waar mensen als Dançko zijn.

Naast mij loopt een kleine jongen in een korte broek. We lopen hand in hand. Hij loopt ingetogen, bedachtzaam.Hij kijkt naar mij, knikt. Zo is het. Hij geeft mij rust, vreugde, blijdschap. Ik geef hem zijn plek om te zijn. Wij zijn ik.

  2 Comments

 1. ha wim,

  misschien pik je wel iets uit de omgeving op, Bulgarije toch ?
  er is daar een hele generatie die kansloos waren in 40 jaar communisme, en heel wat gefrustreerden met een uitermate corrupte regering deels bestaande uit voormalige communisten
  en bijgeloof…..ik heb daar opstellingen gegeven. tevens wel veel mooie natuur om van te genieten. en ik heb de mensen als zeer hartelijk ervaren.
  zelf heb ik ondertussen een andere auto gekocht, margrete knapt aardig op, kan sinds 2 dagen weer lezen,
  goede tijd verder

  • Ha Ferry,
   Fijn dat het beter gaat met Margrete. Ik schrik wel even van je bericht dat ze sinds twee dagen weer kan lezen, had niet in de gaten dat het zó heftig is geweest. Ja bijgeloof is er hier volop. En frustratie ook, en achterstand en armoede. Ik schrijf er vandaag een beetje over. Ook over lieve, mooie mensen. Het is hier allemaal, onder je neus. Nog steeds een mooie wandeling!
   Groeten, wim

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/wij-zijn-ik
Twitter