Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Het is een aangename dag vandaag. Een dag voor wandelaars. Een fijne, verkoelende westenwind en een prettig zonnetje. Ik loop het grootste deel van de dag over een hoogvlakte met schitterend uitzicht op de bergen in het westen en de laagvlakte in het oosten. Zo gaat het fluitend! Op mijn OSM kaart staat ‘tundra’, maar in werkelijkheid loop ik door uitgestrekte koren en maisvelden, die allang zijn geoogst, wat het zicht alleen maar beter maakt. Ik zoek de landwegen die me een beetje uit de buurt van de snelweg houden. Dat is vaak wel wat omlopen maar zoveel prettiger.

Oh er valt heus wel wat te pionieren, evengoed. De man die mij persé op weg wil helpen en mij een lift geeft en afzet op de snelweg. Gewoon die kant op, geeft hij aan, dan kom je vanzelf in Turkije. Kan ik weer de weg terug gaan zoeken naar de landweggetjes. Ook staan legerkampen niet op de kaart, natuurlijk. Ik loop er tegen twee aan vandaag. In het eerste is de bewaker behulpzaam. Als ik de 15 km terug naar Plovdiv ga en de officier daar om een pasje vraag mag ik van hem gerust door. Dat is wel ver voor een wandelaar. En er omheen?, vraag ik dan maar. Daar heeft hij geen weet van. Toch een beetje vreemd voor een bewaker, maar vooruit. Ik zoek er dus zelf een weg omheen. Bij het tweede kamp vraag ik maar niet meer. Er is altijd een weg omheen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/wegen-er-omheen
Twitter