Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Het is warm en zonnig vandaag. Wandelweer! Ik ben gisteren uit Engeland terug gekomen, waar ik selectie interviews voor een masters opleiding heb gedaan. Ik ben er nog niet over uit, veel bedenkingen en complexiteit. Gelukkig wel nog een dag met vrienden over de South Downs gewandeld. Het valt me op dat er al zoveel in bloei staat; de heggen persen de blaadjes naar buiten, de sering, de meidoorn en zelfs de kers staan al te bloeien. Mijn verkrampte benen na de wandeling geven iets terug van de aarzeling die ik bij die opleiding voel.

Het weekend ervoor was ik in het centrum van Brussel, ook mooi weer maar geen natuur gezien. Hoe is het dan in Nederland vandaag? Langs de Mark bloeit er al veel, de narcissen verdringen de krokussen. Alles wat klein en flexibel en behendig is laat zijn blaadjes en bloemen spruiten. Het is een uitbundigheid die voor het oog in toom wordt gehouden door de stille, grote bomen. Die wachten nog af, die zijn voorzichtiger. Het kan verkeren zo vroeg in de lente. Volgens mij heeft iedereen zijn speciale lentedag. Net zoiets als rokjesdag. Je weet het nooit van te voren maar in een keer is het er. Wanneer is het voor jou lente? Als de krokussen opkomen, lekker vroeg in het nog koude jaar? Of pas als de bladeren aan de eiken uitkomen, wanneer het al warm en zonnig is?

Voor mij is het lente wanneer de lage takken van de beuk blaadjes krijgen; zo teer, doorschijnend groen en tegelijk zo ontzettend krachtig. Ontroerend mooi. Misschien moet ik met mijn opleiding ook maar op zo’n lentedag wachten. Zo’n dag waarop alles klopt.

    1 Comment

  1. goedemorgen Wim

    mijn lente begint als ik om 5uur de vogeltjes hoor zingen!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/wanneer-klopt-het
Twitter