Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Ik heb vandaag de route weer aangepast. Geen heuvels, geen modderwegen met diepe tractorsporen, geen prikstruiken. Deels omdat mijn rug nog steeds een beetje zeer doet en ik die wil ontzien en deels uit, tja, eigenwijsheid. Ik kijk op de GPS (die zoals gewoonlijk weinig geheimen prijsgeeft), ik kijk op open street maps en google maps en neem een besluit. Drie uur later sta ik voor de nieuw aan te leggen snelweg en kan ik kiezen: omkeren of omlopen. Ik houd niet van dezelfde weg terug. Dus loop ik om, langs een drukke provinciale weg.

Zo gaat dat zo vaak met mij. Impulsief en alles zelf eerst moeten ervaren, uitvinden. Op míjn manier. Je zou denken dat ik het met nu bijna 60 jaar wel geleerd heb maar ik doe het nog steeds. Het geeft me een gevoel van vrijheid, mijn eigen keuzes te maken ook al zijn het niet steeds de beste. Liever fout dan onvrij, zo zit t een beetje. Ik ben niet graag afhankelijk en ik weet inmiddels ook waarom. Hopeloos, denk ik soms en soms denk ik ook: zo ben ik nu eenmaal. Beetje bij beetje, ook tijdens een tocht als deze geef ik er aan toe. Het lukt alleen nog niet altijd.

Vandaag zong ik met dit liedje mee. Hopeless wanderer. Ook heel toepasselijk!

 

 

 

  6 Comments

 1. Ieder mens is toch vrij om eigenwijs te zijn……

  • Ja…en wie doet t ook echt? Mensch durft te leven (Ramses Shaffy, onder andere)

 2. Mooie inzichten lieve Wim en heerlijk toepasselijk nummer x

  • Ik vraag me soms af hoe die lui zo precies weten te beschrijven en te zingen hoe ik mij voel!
   Liefs
   Wim

 3. Dag heerlijke eigen-wijze wanderer.
  Blijf vooral bij dat eigen-wijze stuk!
  Luister naar je lijf en je ziel, meer is er niet 😉
  Xxngrid

  • Ik heb toch maar geluk hè!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/vrij-eigenwijs-2
Twitter