Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu
Vooruit plannen

Vooruit plannen

By on jul 27, 2016 in Blog | 2 comments

Het dreigde al even en precies wanneer ik St. Kathrein binnenloop barst het onweer los. Ik stap precies droog de drempel van Gasthaus ‘Zur Post’ over. Het is niet goedkoop en ik bedenk me dat ik een volgende dag beter een kamertje bij een particulier kan plannen. De dag erna hoop ik Vorau te bereiken, dus Frau Krautgartner en ik komen telefonisch overeen dat ik om 6 uur daar zal zijn.

20160725_145404

Rond de middag begint het weer te regenen en hard ook. Ik besluit door te lopen, ik heb immers mijn regenkleding en er is nog een weg te gaan. Alle uitnodigende Gasthöfen laat ik links liggen. Vorau is immers het doel! Tegen 4 uur houdt het op met regenen. Mijn regenkleding heeft maar deels geholpen. Nu wordt ik ook opnieuw nog nat van de bomen en het gras. Mijn schoenen zijn inmiddels al voor de tweede keer doorweekt. Ik begin me af te vragen of ik misschien beter niet had kunnen plannen. Dan was ik vast zo’n vriendelijke Gasthof ingedoken, toch?

Om 6 uur belt Frau Krautgartner. Ja, ik ben nog onderweg zeg ik, vertraagd door de regen. Macht nichts, zegt ze, ze wou het alleen even weten. Haar man komt me ophalen vanaf het centrum van Vorau, alleen vind ik het niet, volgens haar. Oh, en of ik al gegeten heb? Ja, zeg ik, maar dat is niet waar. Franz verrast me bij de schnitzel. Dat is nou jammer, zegt hij. We hadden ‘pfifferlinge’ voor jou bewaard. Ik had ze vanochtend in het bos geplukt en Marie heeft er paddestoelenragout van gemaakt. Shit….zit ik hier voor lul met mijn schnitzel.

Marie wil meteen al mijn natte spullen hebben. Om te drogen. Ook mijn schoenen en mijn sokken. Mijn halve rugzak gaat met haar mee. Of ik zometeen nog thee wil. Is gratis, zegt ze, mijn aarzelende blik aanziend voor iets anders. Naast de thee komen ook bier, wijn en eigen gestookte schnapps op tafel. Het wordt een genoeglijke avond. Mijn Duits kan hun dialect nét aan. Marie laat de pfifferlingenragout zien, nu moet ze ‘m weggooien. Ja, wrijf het er maar in.

20160726_090724Ze wonen in een enorm prachtig huis. Op- en uitgebouwd door 5 generaties Krautgartner. Hun welvaart zit in hun huis, niet in hun levensstijl. Dat hebben ze niet nodig. Nu wonen er naast Franz en Marie alleen hun enige zoon met zijn vrouw. Ik krijg mijn spullen droog terug. En ik móét een lunchpakket mee en Franz staat er op mij een ‘eindje’ weg te brengen in zijn Rover. Hij rijdt graag auto en graag ver. Ik protesteer voor de vorm. Ze willen een kaartje wanneer ik, god weet waar, aangekomen ben. Franz en Marie. Lieve mensen.

Ik ben op een ochtend vol regen de alpen in getrokken, nu loop ik er op een middag vol regen weer uit. Met veel onverwacht mooie ontmoetingen op heuvels en bij ontbijt en mooie momenten. Met tussendoor ook nog wat regen. Het voelt als een soort van symbool, ik ga door naar de volgende fase, de volgende etappe op mijn lange reis.

 .

    2 Comments

  1. ‘Das wichtige im Leben sind die Begegnungen’ X:-)

    • 🙂 🙂 🙂

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/vooruit-plannen
Twitter