Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu
Voel de dag

Voel de dag

By on aug 12, 2018 in Blog | 0 comments

De ochtend op de boerderij camping begint om 6 uur met het voeren van de koeien, die daar al om aan het vragen waren. Toch doezel ik tot 8 uur door in mijn knusse tentje, wachtend op de zon op mijn tent die maar niet wil komen. De dagen worden al korter, nacht komt sneller, merkte ik gisteren.

Er staat een omfloerste zon aan de hemel als ik over de stuwwal langs de rijn loop. Droog blad ritselt onder mijn voeten en in de wind. Het ruikt er stoffig en mossig. Het geeft een zacht-triest en voortijdig herfstgevoel. Alsof je stiekem iets ontnomen wordt…Het is deze zondag druk met mountainbikers, wandelaars met en zonder rugzakken, gezinnen. Ben ik de enige met zo’n gevoel?

In Wageningen eet ik op de markt een broodje dat later onderweg met veel misbaar weer naar buiten wil. Mijn maag kan goed verduren en dat komt op dit moment goed uit. De zon steekt nu fel door de wolkensluiers en ik loop zwetend over de rijndijk. Het lijkt afzien, maar eigenlijk geniet ik van de hitte. Of is dat ook weer verduren?

Later, in de namiddag met een lage zon,  ruist de wind door de populieren in de uiterwaarden. Het is een ruisen en een tijdstip dat mij altijd weer een diep en intens gevoel van verlatenheid geeft. Uit welke diepte dat komt, weet ik ook niet. Het natuurbad op de kleine camping in opheusden brengt verkoeling en verlichting.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/voel-de-dag
Twitter