Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu
Vervelen in Varaždin

Vervelen in Varaždin

By on aug 2, 2016 in Blog | 4 comments

De weg die gisteren naar Varaždin leidde is een drukke weg en er wordt hard gereden. Er naast liggen werkplaatsen, fabriekjes en opslagplaatsen. Die laatste 8 (van 48) kilometers zijn door het lawaai en de stank van de uitlaatgassen nog moordender.

20160802_092302Het centrum van de stad is in alles het tegenovergestelde van de weg er naar toe. Het wil barokkig zijn en ook een beetje mondain. Dat is hier een geslaagde combinatie. Mensen slenteren en flaneren, het is zien en gezien willen worden.

20160802_092848

Het is er netjes, zelfs de markt staat in het gelid.

 

 

Tussen 1 en 5 is het centrum uitgestorven en heerst er stilte. Als het dan ook nog begint te regenen lijkt het stadje wat te vervagen in het gedimde daglicht. Elk moment kan er nu een paardenkoets voorbij komen. De tijd rimpelt een beetje hier.

Je kunt je heel goed een dag vervelen in Varaždin.

  4 Comments

 1. Dag Wim.
  Een korte groet vanuit Breda, de stad waar je straks wellicht weer zult verblijven, tenzij ….. een andere wereld je meer trekt, een verlangen, misschien niet uitgesproken.
  Wanneer ik in gedachten MIJN wandelingen overweeg, onrust ervaar over stappen nog te maken of…. andere paden te overwegen….
  Heimweh en fernweh gaan soms samen op…..
  Maak het goed en geniet…..

  • Hoi Niek. Mooi verwoord, die heimweh en fernweh. Zouden we daar allemaal in meer of mindere mate ‘last’ van hebben? Is het misschien een deel van de human condition 🙂

   • Dag wim,

    Het ‘vervelende’ aan heim-fernweh is, dat je ‘iets’ mee moet (of nie ).
    Anders blijven t maar ‘weh-en’…;)

    Grüss aus Breda, Robert.

    • Zoals je met op alles wat op je pad komt iets moet. Op het moment dat je het ervaart of ziet is er al iets aan het gebeuren. Zelfs niets doen is dan een actie die daar uit voortkomt.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/vervelen-in-varazdin
Twitter