Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

20150713_132210Een paar dagen geleden glimlachte het universum naar mijn vragen over hoe en wat en waarom. Vandaag heeft ze (ik geloof dat het universum feminien is) besloten de druk op te voeren. Ze heeft gezorgd voor een grijze en miserabele dag. Het regent zover het oog kan zien. Regen, miezer, druipend en de weinige momenten dat het niet regent doet de wind het water van de bladeren waaien. De wegwijzers zijn geen hulp vandaag. Ze wijzen waar ik niet moet gaan. Het duurt even voor ik het door heb, dan nog even om me daaraan aan te passen. Aan het einde kan ik zelfs al anticiperen. Alles bij elkaar maakt het de 25 km van deze dag nog 5 km langer. Het is de hele dag ‘bos’. Geen ‘stube’ of café. Ik heb vergeten mijn proviand aan te vullen. Alles dat ik heb voor de dag zijn een paar mueslirepen.

Ik heb bijna de neiging om de handdoek in de ring te gooien. Maar dat is me te gortig. ever. Dit vervloekte Teutoonse woud gaat mij toch niet de baas zijn!?

20150713_185911De nattige dag en de kou brengen ook de slakken naar buiten, huis op hun rug net als ik. Langzamer dan ik maar met waarschijnlijk ook minder behoefte aan doel en resultaat. Het natte bos brengt ook de zoete geuren van bladeren, gras, kruiden en vochtige grond. Met een gevoel van resultaat en overwinning kom ik bij het vallen van de nacht op de camping aan. Ik moest even denken aan de GPS van André in Rotterdam. Zou ik daarmee ook zo’n dag hebben beleefd? Waarschijnlijk wel, ze zorgt dat we steeds onze thema’s voorgeschoteld krijgen.

Van Frau Koch van de camping krijg ik een standje omdat ik nog zo laat op pad ben. Zij mag dat. Zij is 84, oud genoeg om mijn moeder te zijn. Mijn moeder zou overigens zelf graag zijn meegegaan, op avontuur.

Het universum slaat zich op de dijen van het lachen. Kijken wat ze morgen kan bedenken.

 

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/verder
Twitter