Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Ik ben in Rothenburg aangekomen. Het is een middeleeuwse stad met de vier stadspoorten intact. Stadsmuren en gebouwen staan ook fier overeind. Dat heeft minder te maken met conservatie en veel met restauratie. Het is mij onduidelijk waarom maar Japan heeft een grote bijdrage geleverd aan die restauratie. Of het zou moeten zijn om Japanners een reden te geven om hier naar toe op vakantie te komen. Er zijn in ieder geval meer Japanners dan andere nationaliteiten en er zíjn me hier toch een hoop mensen!

Rothenburg is een prachtig gerestaureerde stad maar geeft ook een idee van een stad die bestaat bij de gratie van anderen.

Niemand van die mensen is natuurlijk op zoek naar wandelkaarten. Ik wel. Mijn kaarten zijn niet toereikend. Dat wist ik natuurlijk wel maar ik dacht dat ze daar hier wel een oplossing voor zouden hebben. Een aardige mevrouw in een boekhandel wil wel helpen maar heeft het ook niet. Japanners hebben daar geen behoefte aan. Blijkt dat ik nog drie kaarten extra nodig zou hebben, die zij dus ook niet heeft. Dat, én het feit dat er zo op het oog weer flink omgelopen wordt doet mij besluiten om dan maar met de kaarten die ik wel heb zelf mijn weg te gaan zoeken. Tot aan Regensburg, 150 kilometer verderop. Daar heb ik weer vaste grond in de vorm van de route.

Het voelt vreemd genoeg als het loslaten van een levenslijn, een contact met het bekende en gekende loslaten. Nu mag ik zelf bepalen waar ik ga in dit immense land. Om in te verzuipen. Om dat nog beter te ervaren ga ik vanaf vandaag tot aan Regensburg ook zonder contact met de ‘buitenwereld’, de app’s en de mails die ik regelmatig en onregelmatig ontvang laat ik even onbeantwoord. Eens kijken of ik kan bestaan zonder de gratie van anderen.

Ik verlaat de stad door de oostelijke poort.

 

  2 Comments

 1. Wim,

  Vergeet vooral niet romantisch te doen daar in Rothenburg, want die stad om de romantiek bekend en je kunt er alvast je kerstinkopen doen.

  groet Jan.

 2. Gratie = Begennadiging, Genade, Genadeblijk, Gratieverlening; Goedgunstigheid; Bekoorlijkheid, Bevalligheid, Elegantie, Sierlijkheid, Zwier

  Kijken of je jezelf gratie verleent, ga ik je nu apperdeflappen! hobbel ze en niet verzuipen…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/van-rothenburg-naar-regensburg
Twitter