Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

De weg van Svilengrad naar de grens is recht en lang. Mijn voorspelling klopt; het is heet vandaag. Ik ben laat op weg, de slechte nachtrust en de pijnlijke blaar houden me tegen van wakker worden en wég. Het dorp Kapitan Andreevo was ooit de toegang tot Turkije maar de nieuwe snelweg heeft het naar de vergetelheid gebracht. De weg is omzoomd met leegstaande en vervallen tankstations, kantoren, winkels en café’s. Aan het einde daarvan, door een gat in de omheining lopend sta ik ineens in de betonnen vlakte die de grenspost is. Ik verwachtte het al niet; de argwanende douaniers die mij beloofd waren en mij zelfs terug zouden sturen. Met onbewogen, zelfs verveelde blikken stempelen ze mijn paspoort en laten me verder gaan. Een groepje vrolijke Turkse mannen die de nacht in de casinos van Svilengrad hebben doorgebracht staat er op mij naar Edirne te brengen. Waarom niet, het is inmiddels heet genoeg en ik heb last van mijn voet.

Ik heb mijn blaar naar het ziekenhuis gebracht. Er is hier geen huisarts en een pedicure doet alleen je nagels. Wat ben ik blij met die van mij thuis, Melanie! Er is geen dokter aanwezig en de drie, ik zal ze maar verpleegkundigen noemen, durven zonder bevoegd gezag niets te doen. Eén van hen prikt na mijn aandringen de blaar door. Ik krijg er een groot verband omheen en als ik morgen om 9 uur terugkom zal de chirurg er persoonlijk in gaan snijden, beloven ze mij. Morgen om 9 uur ben ik aan de wandel, maar dat houd ik maar voor mezelf.

Wat valt op, van Bulgarije naar Turkije. Het cultuurverschil, waar Ruud naar vraagt. Van mijn blog van gisteren weet je dat ik erg voorzichtig ben geworden met iets te vinden. Wat opvalt zijn de prachtige moskeeën terwijl in Bulgarije veel kerken in deplorabele staat verkeren. De welvarendheid van deze stad met volle terrassen en rustige mensen. Zo, nu heb ik wel genoeg gevonden voor één dag.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/van-kerk-naar-moskee-2
Twitter