Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

20160203_165030Van de vier elementen (vuur, water, lucht en aarde) is vuur het element van de intuitie en de passie. Het is daarmee ook het element dat toekomstzoekende kracht heeft, het heeft de energie in zich om in mogelijkheden te zien en te zoeken.

Ze zei tegen mij dat ze er nog aan twijfelde of haar bedrijf een succes zou kunnen worden. Ik zie en ik voel haar vuur, dat ze enorm gepassioneerd is, haar werk met een intense liefde en vakmanschap doet. Het maakt dat ik kan zeggen dat ik er geen enkele twijfel aan heb. Zo werkt dat. Ze gebruikt de vier elementen met vuur als drijvende kracht. Passie en intensiteit gekoppeld aan liefde en vakmanschap geven een bijna garantie voor succes. 20160203_164235

Wandelen is een eenvoudige en, zo je wilt,  nederige activiteit. Ik doe het op een moment in mijn leven dat ik twijfel aan mijn daadkracht. Ik denk soms dat ik het daarom zo graag doe; het brengt me bij mezelf. Mijn daadkracht komt van het element vuur, maar in mijn geval is het is ego activiteit, dat is toch vooral kunstvuur. Ook mooi, maar veel minder intens en je wordt er zo moe van merkte ik vorig jaar toen ik uitgeput in Passau aankwam. Ik mag wat meer mezelf; bescheidener, zachtmoediger zijn. En het begrip nederig kwam ik al een keer tegen op mijn tocht naar Santiago.
En dan zit je plotseling in een paradox. Ik koppel in mijn hoofd zachtmoedig aan passief en bescheiden aan terughoudend. Waar halen de zachtmoedigen hun intensiteit vandaan? Hoe ziet passie er uit bij bescheiden mensen? Waar vind je nieuw en passender vuur?

De eerste katjes staan te bloeien.

 

 

  3 Comments

 1. Aarde zegt dat je kijkt naar wat aanwezig is, water laat je ervaren welk gevoel je dat geeft, lucht laat je weten dat je keuzes moet maken en vuur geeft je energie om die uit te voeren en valkuilen het hoofd te bieden. En ether manifesteert het in de stof: succes 🙂

  Samen een wandelingetje doen, Wim?

 2. Bloeiende katjes, paradoxaal maar oh wat een zachte en bescheiden schoonheid.

 3. en dat je dat dan ziet…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/twijfel
Twitter