Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

20160923_154144De sfeer tussen het einde van de zomer en het begin van de herfst voelt als tussentijd. Het is geen zomer meer en ook nog geen herfst. We voelen en zien ze wel allebei in hun aanwezigheid.  De eerste noten en kastanjes laten gewillig los en de laatste appels houden zich krampachtig vast aan hun takken. De bladeren kleuren geel, als om de kracht van de zomer terug te roepen. De warmte van de zon wordt vermengd met vlagen frisse wind die over het water naar mij toe komen.

 

20160923_155946Ik ervaar hoe het aardse mij een groter perspectief geeft. Hoe mijn zintuigen mij laten zien, voelen, ruiken, dat er grotere werkelijkheden zijn. Wij spiegelen ons aan het aardse en de aarde spiegelt ons, wij zíjn de aarde. Misschien is mijn liefde voor wandelen een uiting van liefde voor die aarde, zoals tuinieren, of kleurrijk voedzaam voedsel bereiden dat voor een ander zijn. Zonder de aarde zijn we dolende zielen in het universum. De aarde is thuis.

 

IMG_2798Tussentijd is geen tijd, het is ruimte. Het is geen wachten of verwachten, het is niet een gepland moment tussen voorheen en straks. Het is de overgang van het gekende naar het ongekende. Het is de ruimte tussen vasthouden en loslaten. De tussentijd is een grenzeloze ruimte waarin alles mogelijk is. Je kunt hem vullen met dromen, met liefde. De tussentijd is altijd hier en nu. In de tussentijd mag ik graag wandelen.

    1 Comment

  1. Mooi geschreven weer Wim!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/tussentijd-2
Twitter