Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Het is een prachtige pinksterdag, zondagochtend en ik loop door het bos. Dat ligt op maar twee minuten van mijn nieuwe huis in het zuiden van Breda. Het is een voordeel van deze verhuizing waar ik lang tegenop heb gezien en daardoor ook lang heb uitgesteld. Het klooster is ondanks de heerlijke ligging een bedompte plek vol spanning en ik heb voor mijn gevoel vaak moeten ‘onderduiken’. Toch voelde het vertrouwd, ik heb in mijn leven zo vaak ondergedoken. Misschien dat het daarom zo lang duurde.

In de natuur, al lopend, kan ik meestal beter luisteren naar mijn gevoel en mijn gedachten ordenen. Het is een meditatieve beweging wanneer je niet in beslag genomen wordt door de drukte om je heen. Het wordt al gauw wel druk met fietsers en wandelaars en het wordt ook al snel warm. Tóch te laat opgestaan uit mijn heerlijke nieuwe bed waarin mijn dromen wakker worden. De afgelopen weken heb ik niet veel gewandeld. Mijn huis moest af en het moest vooral goed en mooi af zijn. Een plek om te zíjn.

Ik heb een verhouding van uitersten met ‘plek’. Vaak heb ik het gevoel dat er geen plek is voor mij en soms ook de euforie dat de hele wereld mijn plek is. Ik heb het gevoel dat ik mij vastleg als ik een eigen plek inneem en dat ik daar dan niet meer uit kan komen. En zonder plek voelt het ook alsof ik er niet kan zijn. Plek is voor mij nooit erg veilig geweest. Een oude verwonding die maakt dat ik zo goed voel wat plek belangrijk maakt. Deze plek mag mijn thuis zijn. Uit het zicht wanneer ik dat nodig heb en ook met uitzicht op de wereld. Een plek om te dromen en wakker te worden. Misschien niet vreemd dat ik nu ineens ook weer nieuwe energie voel. Ik voelde tijdens mijn wandeling ineens heel sterk en vol ontroering dat mijn vader trots op mij is. Hij duikt op belangrijke en onverwachte plekken op.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/thuis
Twitter