Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Ik ben terug in de buurt van Cork, waar Mags mij ophaalde en bijna tot aan het beginpunt van mijn reis heeft gebracht. Op de weg daarnaar toe zijn we langs Blarney Castle gereden. Niet zomaar. Blarney Castle heeft de bron van de welbespraaktheid van de Ieren tussen haar muren. Dat wat de Ieren zelf de ‘gift of the gab’ noemen. Het graag en veel willen praten. Niet altijd even samenhangend, maar wel vloeiend. We hebben het kasteel bezocht en de Blarney stone gekust. Een steen waar je ondersteboven een kus op moet geven, op 40 meter hoogte boven een open gat. Ze hebben het gat met tralies gedicht, dus het risico is nu minder, misschien ook het resultaat. Maar wij zouden dus nu ook die gave hebben gekregen. Dat zou fijn zijn. Welbespraaktheid is een van die dingen waar ik bij andere mensen flink jaloers op kan zijn. Een goed verhaal kunnen vertellen, en ok ook graag samenhangend. Nou maar eens kijken of het ook uitkomt.

20140523_114906

Toen ik in The City sliep heb ik een droom gehad waarin zeer welbespraakt ben. In het gezelschap van mensen die ik waardeer en waar ik bewondering voor heb, dus ook nog eens de hoogste moeilijkheidsgraad. Om nou zo’n droom te hebben op zo’n plek…?

  2 Comments

 1. Wim,

  volgens mij heb je meer tijd om te computeren dan ik. Van mij is het een week geleden dat ik achter de pc heb gezeten.Wel goed van jou om je bespraaktheid wat op te peppen. Zo moet je je kijkvermogen ook maar eens face-liften, zodat we in de toekomst geen meningsverschillen meer hebben of de shuttle in of uit is. Wel svp wat doorlopen, zodat ik je weer kan uitdagen.

  groet Jan.

 2. Tja..

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/the-gift-of-the-gab
Twitter