Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Ik heb besloten de reis voorlopig nog langs de rijn voort te zetten , via Mainz naar Worms om dan van de rijn weg te gaan. Het is een koude winderige dag. Pas later op de dag hoor ik van de storm die over Duitsland geraasd heeft. Je mist een hoop als je zo onderweg bent. Het is bijna om het even qua afstand maar het loopt vlotter. Zoals ik al zei geniet de ‘Reiseführer’ van bos en weide, van toppen en dalen. Van het platteland. Er is heel veel platteland hier.

20150721_164417Het pad voert door immense bossen en slaperige dorpen met grote huizen. Huizen waarin meerdere generaties gewoond hebben en zullen wonen. Voor mij ziet het er uit als ‘vroeger’ en ik voel hoe het land mij naar beneden trekt, de grond in, als drijfzand. Het maakt mij het lopen lastig, sloom en moe. Lopen langs de rijn daarentegen geeft stroming en ruimte.

Voor hen is het nú. Als ik Urmitz binnenloop hoor ik de fanfare. Ik kan geen fanfare horen zonder te willen kijken. Urmitz heeft feest. SpielZeug Urmitz bestaat 60 jaar. Dat wordt met de hele gemeenschap gevierd. En omdat het dorp maar klein is zijn alle naburige dorpen uitgenodigd. Zij geven acte de presènce met hun fanfares. De biertent staat, de vrouwen brengen de lokale bakproducten aan de man voor een paar cent.

20150719_152538Heel even wordt dat bedrijf onderbroken doordat al die vrouwen ook lid zijn van het dameskoor. Hun wat etherische hoge zang brengt mij terug naar het vrouwenkoor in mijn dorp van weleer.

20150719_153337De 6 mans fanfare uit buurdorp Skt. Sebastian doet op haar manier eer aan dit heuglijke gebeuren. Iedereen kent elkaar. De vreemdeling wordt vriendelijk begroet en met rust gelaten. Was Father Alex nu maar hier.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/sz-urmitz-60-jahre
Twitter