Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu
Spiegels van de ziel

Spiegels van de ziel

By on jul 17, 2016 in Blog | 6 comments

20160717_094608Ze komt me tegemoet, de heuvel af, terwijl ik het barokke stadje Steyr uit loop. Ze kijkt me aan, of kijkt ze dóór mij heen, groet me lachend en in ineens staat de wereld in vuur en vlam. De manier waarop ze kijkt, een intense, gelukkige blik. Totaal open naar de wereld, kwetsbaar en oersterk tegelijk. Ik voel ineens een deurtje naar mijn ziel open gaan, alsof ik daar óók mag zijn. Een engel, zo voelt ze. Ik kijk haar na, ze draait zich niet om, misschien heeft ze mij niet eens gezien, maar het beeld en het gevoel blijven de hele dag bij mij. Hoeveel geluk heb je als je dat ten deel valt, als iemand jou zo in de ogen kijkt. En hoeveel geluk heb je als dat langer dan een moment mag duren.

20160717_141437Het regent een groot deel van de dag, net nu ik de bergen in trek. De vóór Alpen, corrigeren de Oostenrijkers mij. Voor mij zijn het bergen. Hard werk en soms, tussen modder en glijpartijen door, vraag ik me af of ik niet beter beneden had gebleven. Af en toe komt er een pauze, zo’n moment waarop je kunt zien waar je bent. Alsof er een sluier wordt weggenomen en je ineens weer herinnert dat dat harde werken ergens voor dient, je bewust wordt van je omgeving.

Dát is wat die ontmoeting met mij deed, daar in de ochtend. Haar blik nam een sluier weg, ze maakte mij ineens bewust van het grotere op deze wereld. Ze herinnert mij er aan wie ik ben, dat er vuur en vlam is. Door mij aan te kijken. Ogen zijn de spiegels van de ziel.

 

 

  6 Comments

 1. Je bent een poetische verteller, jammer voor jou dat het ging regenen, want de regen heeft wrs de overspringende vonk gedooft.

  groet Jan.

  • Hè Jan, wat ben je weer lekker prozaisch. Sta ik weer mooi met twee voeten op de (natte) grond!

 2. Hoi Wim,
  wat een prachtig kado op je pad zeg! Regen en vuur geven mist maar ook een regenboog met alle kleuren vertegenwoordigd.
  Mogen meer van dit soort ont-moetingen spontaan in je blikveld voorbij komen.
  Wandelgroet Ingrid.

  • Zo’n ontmoeting maakt het de moeite waard. Het geeft me ook de zo hoognodige verbinding met het diepere. Het geeft zin. Waarom doen we dit anders.

   • He Wim, juist als t veel regent; kun je nog meer ‘in t diepe’ komen/ zijn…;)
    ‘Je ziel’ wordt weer ns ‘schoongespoeld’ van z’n zonden

    • Enerzijds zegt mijn opvoeding : ging dat maar zo makkelijk. Anderzijds zegt mijn kleine wijsheid: welke zonden?

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/spiegels-van-de-ziel
Twitter