Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Smokkelen

Marjo had gezegd: je hoeft toch niet élke meter te lopen, je mag best een beetje smokkelen af en toe. Het gaat toch om de lol, niet om te lijden.

20150705_145806

Ik zit in Xanten op een terras. Ik ben daar veel later dan gedacht toen ik vanochtend vertrok. De serveerster vraagt waar ik naar toe ga? Alpen, zeg ik, blijkbaar met wat tegenzin. Blijf toch gewoon lekker hier zegt ze, de stad bekijken, vanavond is er life muziek op de markt, morgen zijn de musea weer open. Ik denk na. Overweeg. Pro: Het is warm, Xanten is een sfeervolle stad, er lopen veel mooie vrouwen in korte broeken, ik ben moe. Contra: de hele middag rondhangen, Xanten is een kléíne stad, te veel mooie vrouwen in te korte broeken, er is geen camping, musea vind ik niet zo’n prioriteit op deze tocht.

Ik blijf niet.

Er staat weer maar weinig kwantitatieve informatie in hè? Morgen beter.

Smokkelen. Dat is de regels verbr

eken, de autoriteiten misleiden, onderhandse handel. Dat is toch niet van toepassing hier? Ik mag in Xanten blijven zo lang ik wil en de bus nemen wanneer ik wil. Het lopen is niet altijd fijn, soms is ‘t warm, soms te ver. Meestal is ‘t fijn. Maar als ik met de bus ga dan verlies ik dat verschil uit het oog. Toch maar liever niet smokkelen. Alleen als het echt moet. Het universum knipoogt.

 

 

  3 Comments

 1. De wet van murphy… overstroomde keukens, verstopte afvoeren, ‘n pak kwark wat leeg loopt in een auto met n lege band… Pech komt in drieën of toch in zevenen? Dan denk ik aan het universum, aan wandelen en een goed gesprek met n koe in mijn beste Duits. Morgen weer een dag ook met een vette knipoog. Geniet, ongeacht waar je wel of niet naar toe wandelt.

  • Mijn universum schaterde gisteren. Die van jou deed dat al langer. Is die van jou mannelijk? Wel lullig voor je. Moet mijn universum dat van jou komen aframmelen?

 2. Kom op Wim, laat je niet kennen, want dat verwacht ik ook niet van jou dat je gaat smokkelen. Bij de badminton kun je dat wel proberen te flikken, maar dan zijn wij er bij om je te corrigeren, nu moet je het alleen doen. Doe de romijnen de groeten daar in Xanten.

  groet Jan.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/smokkelen
Twitter