Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

rust

Het is al weer twee maanden geleden dat ik de laatste blog schreef, vanuit Robin Hood’s Bay in Engeland. Twee maanden van (gelukkig) veel werk, twee maanden ook van alvast een beetje terugkijken. Ik heb zoveel mooie verhalen en inzichten verzameld dat ik het najaar en misschien zelfs de winter nodig zal hebben om ze uit te werken. Om mijn ervaringen zó onder woorden te brengen dat ze de sfeer en de omgeving weergeven wat mijn gevoelens en gedachten waren en ruimte creeren om je eigen beeld daarbij te vormen. Dat vind ik een hele opgave. Daar moet ik even voor gaan zitten. In de tussentijd zullen hier toch nog steeds verhalen verschijnen, verhalen die ‘gewoon’ tijdens dagwandelingen in Nederland ontstaan.

Terugkijken maakt me ook bewust van de beweging naar binnen die zo’n wandeling op natuurlijke wijze soms neemt. Ik merk dat ik moeite moet doen om die beweging ook naar buiten, de wereld in te brengen. Het schrijven is zo’n beweging naar buiten. Maar het is niet genoeg, vind ik. Het voelt wat elitair, in zekere zin. Ik heb het geluk, de ruimte en de mogelijkheid om dit te doen. En hoezeer ik er ook van geniet, en het wil delen, ik ervaar het soms als een eiland en als (te grote) luxe.

logo stichting vluchteling

Het staat in groot contrast met de duizenden mensen over de hele wereld die lopen, dagen aan een stuk, zonder tent, zonder eten. Op de vlucht voor geweld, voor oorlog, voor dreiging. Om daar ook aandacht voor te hebben en te vragen ga ik van alle inkomsten die ik via mijn wandeling bij elkaar breng  de helft naar Stichting Vluchteling overmaken. Ik hoop op jullie steun daarbij. En je kunt Stichting Vluchteling mag natuurlijk ook rechtstreeks steunen!

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/rust
Twitter