Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Ik ben nu een dag of vijf op pad en ik vind een beetje een ritme. Opstaan om half vijf, een half uur later beginnen te lopen. De zonsopgang zien. Uitkijken naar Turkse koffie bij een winkeltje rond 7 uur. Vaak vind ik die en soms is die gratis, met een grote glimlach. Een paar woorden Servisch, een verlangende blik en het woord ‘kaffa’ doen het goed hier. Een lange siesta om 12 uur. Mijn eetlust heeft zich aangepast aan mijn werkelijke behoefte. Lopen, kijken, afzien, het enige doel is om aan het einde van de dag ‘ergens’ te zijn. Maar wel zonder kleerscheuren of uitputting. Je zou het ook balans kunnen noemen. Het accepteren van wat er in de dag en op je pad gebeurt zonder je focus of je ritme te verliezen. Niet teveel willen, zoals ik de eerste twee dagen ervoer; wanneer je buiten adem raakt, raak je ook buiten jezelf. Dan word je boos, gefrustreerd, raakt in paniek. Balans vind je niet door te denken: ik wilde dat er dit of dat gebeurt. Dat doe je op gevoel; klopt het wat er nú gebeurt? En dan staat er ineens een fles koud water of een lift op je pad waar je het niet verwacht maar wel nodig had.

Je kunt het onverwachte niet verwachten. Het onverwachte speelt zich buiten jouw bewustzijn af. Je moet er voor open staan en dat gebeurt volgens mij door te focussen op de balans en te accepteren wat er nú op je pad gebeurt. Letterlijk, in mijn geval. Nu geloof ik toch dat ik zojuist een lange definitie van mindfulness gaf! Oók zonder het te willen :). Ik denk dat ik daarvoor mijn engel van paars kwarts bij me heb.

Ik vergat bij belangrijke zaken nog één ding dat ik mee kreeg: een klein flesje whiskey. Je moet ook niet vergeten jezelf te belonen voor een dag van acceptatie en balans, het is moeilijk zat allemaal. In welke vorm dan ook.

A room with a view on a boat 🙂

 

 

 

En dan kom ik Zoran tegen bij een tankstation waar ik mijn waterflessen vul voor de laatste kilometers…..

    2 Comments

  1. Enjoy Wim! It’s all about the journey, not the destination!

    • Sometimes the path is stoney and the sun glaring in the sky…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/ritme-balans-en-focus
Twitter