Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Bij Vize aankomend zie ik dat ik maar 40 km van de Zwarte Zee verwijderd ben en er gaat vanaf hier een busje naar een badplaatsje daar én ik heb zoveel gelopen de laatste dagen dat ik zere benen heb maar ook tijd over. Het plaatsje Kiyiköy is een plaatsje als elk ander, het strand is een strand. Kinderen spelen in de branding zoals kinderen overal ter wereld doen. Dan zie ik ze; de vrouwen in de bedekkende kleding. Mijn eerste associatie is echter een regenjas, om niet nat te worden in zee. Zó gewend aan zo bloot mogelijk aan het strand dat dit beeld met geen mogelijkheid meteen op zijn waarde binnenkomt. Voor mij hebben ze regenjassen aan. Belachelijk natuurlijk maar zo gebeurt het wel bij mij. Ben ik de enige, ik hoop van niet?

Ik heb er geen oordeel over, echt niet. Ik kan mij bij zoveel mogelijk bedekkken net zo goed iets voorstellen als bij zo weinig mogelijk. Het ligt er aan op basis waarvan die keuze gemaakt wordt; is het mode, een opgedrongen vrouwbeeld, is het geen aanstoot mogen/willen geven, is het anoniem willen blijven. Het mag ieders eigen keuze zijn zolang die in vrijheid genomen is. Dat ik als man een voorkeur heb zegt ook alleen maar iets over mijzelf. Dat veel mannen dat denken en in veel minder genuanceerde termen dan ik is helaas ook mede de oorzaak van deze hele situatie. Helemáál bloot, dat zou de oplossing zijn! In de sauna is lichamelijke schoonheid al gauw te relativeren. Je hebt blijkbaar toch een minimale hoeveelheid kleding nodig om te accentueren. Regenjassen zijn daarin wat mij persoonlijk betreft de maximale hoeveelheid.

Het laat wel ook zien dat ik een denkstap moet doen om de bedoeling van gedrag of gebruik te begrijpen. Misschien dat het mij daarom nét iets makkelijker afgaat in Servië en Bulgarije. Of misschien zie ik daardoor ook wel heel veel over het hoofd.

  2 Comments

 1. En was het goed toeven in het water en in het zand? Je had toch wel een badpak aan hè? Een ouderwets woord voor ons maar daar dus toepasselijk.
  Liefs maar weer! X

  • Het was heerlijk om weer eens andere spieren aan het werk te zetten en te roosteren in de zon. Zelfde zon maar heel ander gevoel dan zwetend onder mijn hoedje.
   Mannen hoeven geen badpak. Mannen mogen best gezien worden. Waarom dat is weet ik ook niet, zo mooi zijn we nou ook weer niet. 🙂 x

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/regenjas
Twitter