Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

De wandeling verloopt anders dan vorig jaar. Vorig jaar liep ik voor mijn gevoel tamelijk onbevangen door Ierland en Engeland. Nu heb ik het idee dat ik Duitsland daarmee moet vergelijken. Zijn de Duitsers anders dan de Ieren of de Engelsen? Ik loop langer, vaak ben ik 12 uur per dag onderweg en toch schiet  het niet op. Ik ben ook moe, heb minder energie dan vorig jaar lijkt het. Ook dat ben ik aan het vergelijken. Ik kan lang doorgaan op fysieke en wilskracht voor ik er achter kom dat er iets mis is.

Alles is anders dan vorig jaar. Het heeft ook geen zin die vergelijking te maken. Er zijn andere mensen om mij heen. Er zijn nieuwe vreugden en nieuw verdriet. Verdriet dat maar niet oud wil worden, dat aandacht vraagt. Verdriet dat nog oud moet worden. Het vraagt meer energie dan ik gedacht heb, dan ik misschien heb. Hilary, uit Engeland, zegt dat een scheiding net zo lang pijn kan doen als een overlijden en dat ik er pas na een jaar iets over kan zeggen. Het voelt of ze gelijk heeft vandaag. De balans tussen vreugde en verdriet voelt vandaag niet goed. Daar heb ik mezelf dan ook eerst fysiek op los moeten laten voor ik daar achter kom.

Daarom is het goed bij hele goede vrienden aan tafel te zitten vanavond en morgen mijn ouders en familie te bezoeken. Even omringd door goede en liefdevolle vrienden. En de was te doen..

  4 Comments

 1. Duitsers zonder flosjes, utopie of walhalla?

  Nog tijd genoeg om over na te denken als ik dat paadje door Pruuses zie..

  Wat maakt het uit als het langer duurt dan gedacht/gewenst… Het duurt voort, maak die duur niet gewichtig, kost je alleen maar meer.. Ook duur trouwens…

  Opvallend dat je daar mee bezig bent trouwens…

  Vorig jaar las ik minder over afstanden en Duitsers met korte rokjes, waar zie je dat nog? Dat is jou lot dezer dagen. Gibt es auch dirndls mit fleusjens?

  • Es gibt nur Dirndls mit Fleusjens….

 2. Wim,

  Kop op, dit is juist een mooie gelegenheid om je kop leeg te maken. Ik weet zeker, dat er nog genoeg mooie dagen komen. De vermoeidheid komt van het warme weer van afgelopen tijd en helaas voor jou, maar daar komen nog genoeg TE warme dagen voor jou.Neem op tijd een rustdag en doe dan alsof je op de octoberfesten bent.

  groet Jan.

  • Jan, morgen heb ik een rustdag. Verdiend of niet!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/r-r
Twitter