Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu
Precies wat er staat

Precies wat er staat

By on sep 3, 2017 in Blog | 2 comments

Na het Servisch en het Bulgaars ontglipt het Turks mij nog veel meer. Ik kan inmiddels goededag, dankjewel en tot ziens zeggen. Ik kan met armen, handen en voeten gebaren, ja schudden en nee knikken. Daar houdt het ook wel mee op. Dus wanneer ik tekst tegenkom die ik, anders dan het cyrillisch in Bulgarije, kan ontcijferen weet ik nog niks. Tot ik heel af en toe gewoon de letters achter elkaar moet lezen en dan een AHA erlebnis krijg. Bijvoorbeeld: wat staat hier? Ik wist het niet tot ik het uitgebeeld zag en toen: AHA! Jij hebt het vast allang door maar voor de trageren van geest zoals ik staat hiernaast een hint. Het is vergelijkbaar (in taal, niet in betekenis). Oké? Wie het weet mag t zeggen.

Kijk, ook dáár kan ik vreselijk veel plezier aan hebben!

Ik herinner mij dat er in onze tijd in Tanzania, ook alweer 30 jaar geleden, gesproken werd over een fameus dorpje aan de voet van een steile heuvel dat ‘logiri’ zou moeten heten. Wat is daar vreemd aan zou je zeggen. Behalve dat er bij het begin van het dorpje en dus bij die steile helling een bordje stond: ‘low gear’. Een waarschuwing uit de Engelse koloniale tijd dat je terug moest schakelen. Ik heb het dorpje nooit gezien, het kan een broodje aap zijn.

  2 Comments

 1. Dat vind ik ook erg leuk om te doen! Bij die Turkse kappers ben je je leven anders niet zo zeker als je wel zou denken….
  Knap werk Wim! Ik volg je op de voet. Sterkte met de laatste loodjes! Liefs van José (van Rob VSO 12-13.)

  • Ah, jij kende hem!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/precies-wat-er-staat
Twitter