Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Koeien staan op stal. Dat is jammer. Niet alleen vanwege het mooie gezicht van koeien in de wei, maar vooral omdat je dan niet tegen ze kan praten.

IMG_20150812_141844

De hele dag in je eentje lopen maakt dat je met jezelf in gesprek gaat. Discussiëren. Een dispuut dat je altijd verliest, je woorden worden drievoudig teruggekaatst. Met koeien is dat anders. Die blijven lichtelijk nieuwsgierig maar ook onverstoorbaar kijken, wat je ze ook vertelt. Een gesprek met jezelf veroorzaakt een echo in je hoofd, een koe absorbeert je woorden. Zacht en rond. Je snapt waarom tegen koeien aan gaan liggen een tijdlang populair is geweest.

IMG_20150809_095331

De mestvaalten liggen soms nog wél gewoon op het erf….

  3 Comments

 1. Hoi Wim,
  je niet praten tegen ons vond ik ook wel confronterend en ik ben blij dat je er weer bent.
  Dat je het hebt over ‘praten met koeien’ …..
  Ja, dat voelt bijna als een privebericht…. praten tegen bomen das een beetje gestoord. Daarentegen praten tegen koeien. Das echt heel blijmakend. Praten tegen, niet praten met. Zoals je weet heb ik het meestal over biefstukken en handtassen en ze verstaan me echt niet hoor. Ze kijken me met een blik vol medelijden aan en bedenken zich misschien wel dat ik vast een gek mens ben die ook tegen bomen kletst.
  Maar goed, als er geen koeien zijn…. adviseer ik je honden en katten blijft leuk. Meestal sta jij dan een beetje treuzelend te wachten totdat mijn aandacht terug is bij het wandelpad. Of een hert spotten, maakt me blij alsof ik een wonder zie! Denk dat het klene ‘kijkwatmooibubbeltjes’ zijn waar ik van genieten kan… net als jou berichten die in de avond op onze digitale deurmat ploffen. Kus

  • Hoi Wim,
   Soms zijn er andere dieren die je pad kruizen…ik zag zelf heel veel slakken, wormen, vlinders, vogels, honden enz. De koe heeft 7 magen en blijft maar verteren. Kom in contact met een ander dier en …wie weet…
   oftewel volg de tekens op je pad
   🙂

 2. Wim,

  Ik vond op outlook een oud bericht, maar ik kan niet laten om er op te reageren. In onze kon. familie hebben we iemand die tegen bomen praat ( ze is momenteel singel), misschien moet je hier eens contact mee op nemen.

  groet Jan.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/praten-met-koeien
Twitter