Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Het is Maria Hemelvaart vandaag. In de kleine dorpjes staan traditioneel geklede kinderen met bloemenkorfjes bij de kerk. In Duitsland is dit een belangrijke feestdag en iedereen is vrij. Op deze dag kom ik aan in Passau. Is dat toeval? Heeft dit betekenis? Oppervlakkig gezien doet deze dag mij niet zoveel, anders dan de te lang uitgestelde toelating van het feminiene aspect in een door mannelijkheid gedomineerde religie. En dan nog maar half. Voor veel vrouwen, inclusief mijn moeder, is het echter een belangrijk gebeuren.

Is het toeval dat wanneer een hengsel van mijn rugzak afbreekt, er binnen een kwartier een man naast me komt lopen die het ding repareert? De hele verdere reis is dat niemand gelukt!

Was het toeval dat ik Bernd ontmoet wanneer ik geen opties voor de nacht lijk te hebben?

In Deggendorf koop ik mijn treinkaartje voor de terugreis. Ik ben alweer 10 kilometer op weg wanneer ik ontdek dat ze mij een verkeerd kaartje hebben verkocht. Ik moet terug, met de bus en de tijd om verder te lopen dringt. De buschauffeur zegt echter dat het geen probleem is. Ik kan met haar mee terug en ze gaat me bij de camping afzetten want ze woont daar dichtbij. Toeval?

Ik heb nog veel meer voorbeelden. Heb ik geluk? Glimlacht het universum naar mij? Of is dit altijd om ons heen maar kijken we meestal niet goed. Dat is wat ik denk.  Misschien had ik nog veel meer geluk kunnen hebben. Maar ik ben dan toch maar tot P assau geraakt! Wat echter als mijn geluk iets anders met mij voor had en ik alleen maar hard gelopen heb en niet goed opgelet? Misschien had ik heel ergens anders aan moeten komen op een heel andere dag en heeft mijn blinde ego alles in de war gemaakt doordat het alle tekens gemist heeft.

Hoe dan ook. Hier ben ik.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/passau-2
Twitter