Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Het boek “Paden overwegen” is af, je kunt het downloaden op de pagina ‘doe mee’ van deze site. Nét op tijd voor de laatste etappe van Belgrado naar Istanbul waar ik op 30 juli aan begin en waarvan ik half september verwacht terug te komen. Dan zit de lange reis er ook op. Tijdens mijn wandeling word ik 60. Of het een mijlpaal is weet ik niet zeker, het is wel iets dat mij bezig houdt. Ik schreef al eerder dat ik nadenk over ouder worden. Het is wel ook een goed moment om ook mijn aankomst in Istanbul te vieren. Je bent welkom in Breda op 23 september, laat even weten of je er bij zult zijn?

Ik word er, zoals gewoonlijk merk ik inmiddels, weer een beetje onrustig van. Wéér komt die vraag: waar heb dat nou voor nodig, dat wandelen? Vandaag heb ik de hele dag in de tuin gezeten en eindelijk het boek ‘what I talk about when I talk about running’ van Haruki Murakami gelezen. Waar hij ‘rennen’ zegt zou ik bijna ‘wandelen’ kunnen zeggen, zó komt het overeen met mijn instelling en behoefte om te lopen. Natuurlijk beschrijft hij het beter en mooier dan ik ooit zou kunnen en hij heeft veel meer oog voor het detail waardoor ik ook echt met hem mee kan lezen. Maar op mijn eigen manier verwoord ik, of probeer ik, dezelfde beweging en dezelfde behoefte. Rennen doet soms pijn, zegt hij. Pijn is onvermijdelijk, het is een onlosmakelijk deel van ons leven. Het lijden is iets dat we mogen afleren, als we het al hebben. Zo ervaar ik dat ook tijdens mijn wandelingen. Een aanrader, dit boek, vooral ook voor al mijn hardlopende vrienden en kennissen!

Er was iets mis met mijn mailberichten waardoor de vorige twee blogs wel gepubliceerd zijn, maar niet onder jouw aandacht gebracht. Als je wil mag je die ook nog bekijken.

 

  3 Comments

 1. Hoi hoi Wim,
  Ik wens je vanaf 30 juli een mooie en enerverende wandelreis toe.
  Alvast gefeliciteerd met 60ste verjaardag. Een prachtig getal en Wim……
  het doet geen zeer. Je hebt dat toch maar mooi gehaald.
  Op 20 september ga ik weer terug naar het zuiden.
  Ik wens je verder nog een prachtig 2017.
  Veel liefs Francien

 2. Lijkt mij bijzonder om de 23e erbij te zijn.
  Tot dan!
  Xxngrid.

  • Dan zeker komen!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/paden-overwegen
Twitter