Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Toeval of niet, net nu ik mij aan het voorbereiden ben op mijn reis door Oostenrijk kom ik Rainer Maria Rilke weer tegen. Rilke is een Oostenrijks dichter, ik heb hem al een paar keer aangehaald in mijn schrijven. Ik kwam hem van de week weer tegen in een gedicht dat iemand mij liet zien. Ik herkende het, ik had het al in iets andere vorm in mijn digitale dichtbundel staan:

“Zou willen vragen geduld te hebben met alles wat in uw hart nog niet tot een oplossing is gekomen en te proberen de vragen zelf lief te hebben als voor u niet toegankelijke kamers en als boeken die in een volkomen onbekende taal zijn geschreven. Zoek nu niet naar de antwoorden die u niet gegeven kunnen worden, omdat u niet in staat zou zijn ze te leven. En het gaat erom alles te leven. Leef nu uw vragen. Misschien leeft u dan gaandeweg, onopgemerkt op een dag in een ver verschiet het antwoord binnen”

Wellicht een goed motto om de reis aanstaande zondag aan te vangen. Of om je te realiseren dat je veel meer gemeen hebt met elkaar dan je zelfs maar dacht. En zo fijn om te weten dat je nooit alleen op stap bent. Dat wij nooit alleen zijn in onze reis.

Je kunt dat ook laten zien door te doneren aan de Stichting Vluchteling. Daarbij kun je “Vaste Grond”, het derde deel van deze lange reis gratis bestellen. Kijk op de pagina ‘doe mee’. Ik heb het boek ondergebracht bij de de twee eerdere delen, het is daarmee nu één boek geworden. Een boek dat dus net als de reis ook nog lang niet af is. Ik leef mijn vragen….

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/oostenrijk-en-rilke
Twitter