Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Ik ben in Niš aangekomen. Omdat ik er een dag rust ga nemen heb ik iets meer luxe genomen. Een hotel net buiten het centrum met zwembad. De eerste duik voelde alsof ik siste…. 🙂

Mijn schoenen laten repareren. Zelfs Meindl, wat ik het beste merk wandelschoenen ter wereld acht, heeft moeite met deze omstandigheden. Misschien telt mee ter verontschuldiging dat ze al voor de derde keer verzoold waren. Toen de ‘šuster’ hoorde van mijn wandeling mocht ik niet betalen. Een kaartje uit Istanbul was genoeg.

Naar een vriendelijke kapper geweest. Hij knipt 5 x zo snel als die van mij in Breda. Maar ja, we konden ook niet met elkaar praten…. Van mijn baard ben ik nog niet zo zeker dus die laat ik nog maar ff staan.

De interessante monumenten in Niš gezien. Waarom laten we toch altijd de heldhaftige en moordzuchtige zaken zien? Of zie ik het verkeerd en laten we juist de uitzonderingen van het menselijk bestaan zien en heeft de vanzelfsprekendheid van liefde en genegenheid geen standbeeld nodig.

  4 Comments

 1. Omdat dat wat we (lief) hebben willen behouden. En dat gaat niet altijd zachtzinnig

  • Ha Maria. Fijn dat jij er ook weer bent!
   Soms vraag ik me af of de weinige zachtzinnigheid die we aan de dag leggen bij het behouden van wat we (lief)hebben niet teveel slachtoffers vraagt. Bij veel monumenten wordt dat ook genoemd….

 2. Volgens Henry Bataille ligt het verleden niet achter ons, zoals men denkt, maar voor ons. De schaduw van wat was, werpt zich voor ons,wat dood is bestaat nog en gaat voor ons uit”. Ik
  vind het een passend citaat en het lijkt erop dat de Serven dat goed begrepen hebben.
  Jij kunt er weer tegen iig . Schoenen gelapt, lijf en leden verfrist en een nieuwe coupe.
  Groeten uit Addis.

  • Ben ik ook wel met Henry eens ja. Gebeurtenissen uit het verleden blijven impact hebben op ons huidige bestaan en bepalen daarmee (mede) de toekomst. Een interressante vraag is dan op welke manier je ongewenst verleden uir dw toekomst zou kunnen weren? Veel plezier in Addis!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/nis
Twitter