Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

20160403_161208De eerste etappe van de Brabantse Vennen route is ingevuld door de keuze van en met de aanwezigheid van Arnoud en Efrath. Zij bepalen daarmee ook het begin en het einde van deze 233 kilometer lange rondwandeling: de heide en de vennen tussen Boxtel en Moergestel. Alles wat er nu nog volgt sluit daarop aan. Hoe bepalend kun je zijn. Hoe bepalend wíl je zijn. Ik vermoed dat ze zich rot schrikken van deze uitspraak, zo hadden zij dat nooit bedoeld. Maar zo gáát het dan dus wel.

De aanwezigheid van hen beiden was trouwens heel plezierig onder een warme lentezon en door een bijzonder mooie omgeving. Een omgeving die zichzelf aanprijst als een middelpunt. Efrath vindt een billboard waarop staat dat we op een middelpunt beland zijn. Het middelpunt van de gemeente Oisterwijk, het middelpunt van Brabant en dan ook nog het middelpunt van de Benelux. Hoe bepalend kun je zijn. Hoe bepalend wíl je zijn.

Soms ben je alleen per ongeluk het middelpunt.

Soms lijkt er een middelpunt maar is er eigenlijk helemaal geen.

Wij kunnen met zekerheid stellen dat het middelpunt van het heelal overal en de omtrek nergens is. (Giordano Bruno)

Of je kunt het middelpunt tot je mooiste uiting maken.

Ieder bemind voorwerp is het middelpunt van een paradijs. (Novalis)

  1 Comment

 1. Onze invloed reikt verder dan we denken. Zelfs de datum voor de start van de rondwandeling werd onwillekeurig door ons beïnvloed. Zo bekeken kun je je al snel het middelpunt voelen van de dingen die om je heen gebeuren. Alsof je je leven lang een reeks van gebeurtenissen in gang zet. Alle wegen starten in Rome.
  Ik heb je blog gedeeld:
  https://twitter.com/My_Wooden_Shoes/status/717279958582878209

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/middelpunt-2
Twitter