Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Toen ik aan mijn lange reis van Ierland naar Istanbul begon vroeg een vriend mij: waarom zo lang, waarom zo ver? Kun je niet gewoon je huis uit gaan en zo maar wat lopen? Dat kon ik niet, durfde ik niet. Ik weet niet goed waarom, maar het voelde té kwetsbaar om dat zo te doen. Het voelde toen alsof ik een rechtvaardiging nodig had om ‘zo maar’ wat te doen. Ik vind heel gemakkelijk een rechtvaardiging om ergens mijn schouders onder te zetten maar ‘zomaar plezier hebben’ is moeilijker. Dus deed ik wat wél kon; mezelf een beetje breder maken, mijn spullen pakken en een verre tocht maken. Begrijp me niet verkeerd, ik heb er van genoten, de meeste tijd.

Terug in Nederland, na mijn aankomst in Istanbul kwamen er geen mooie nieuwe plannen. Mooie paden en wegen genoeg, maar geen inspiratie of aandrang om er één te kiezen, zoals ik dat wel had met die lange weg van Ierland naar Istanbul. Het was niet dat ik geen zin had om te lopen want dat heb ik altijd wel. Heb ik dan toch weer een rechtvaardiging nodig?

Ik ga nu dan doen wat ik eerder niet durfde: zomaar wat lopen, door Nederland. Meanderen, noem ik dat dan maar. Je zou het ook lummelen kunnen noemen. Gewoon lopen voor je plezier, voor vreugde. Van 12 juli tot 15 augustus ga ik, op een paar dagen na dat ik echt ergens moet zijn, een eindje lopen. Ik blijf wél in Nederland, paden genoeg. Eerst van 12 juli tot 20 juli. Daarna van 27 juli tot 15 augustus nog een keer.

Als je een poosje mee zou willen lummelen of meanderen, dan zou ik dat fijn vinden, de vreugde van het wandelen mee-beleven. Laat maar weten!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/meanderen
Twitter