Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Een traktatie.

IMG_2775Wat een traktatie om een paar dagen  met Wim mee te wandelen. Uit de drukte van Amsterdam en Dublin, met de bus naar Glendalough. Daar begint de tocht naar Dublin. Over lege weggetjes, smalle paden door de velden en bossen, heuvels op en af met de meest weidse uitzichten. Overal water, beken, meren, verderop de zee. Op plekken als deze kun je je gedachten laten gaan en tot de simpelheid komen. Door te lopen, in een ritme te komen, adem te halen, de wind en ruimte door je hoofd te laten gaan, al het moois in je op te nemen.

IMG_2810

Het lopen gaat makkelijk, vanzelf eigenlijk. Het is ‘t genot van in beweging te zijn dat maakt dat ik de kilometers lopen nauwelijks voel. We nemen pauze om even te zitten, te praten, te kijken en wat te eten. Wat een traktatie ook, dat we die dagen onder een weidse hemel en stralende zon kunnen lopen. Wanneer we mensen tegenkomen zijn er de mooie begroetingen waarbij je elkaar zegt hoe heerlijk de dag toch is. Is het omdat Ieren gewend zijn aan regen dat ze zo enthousiast en blij worden van de zon? “Great day, beautiful day isn’t it?” Hoe simpel kan het zijn?

 

IMG_2798Waarom is ‘t zo moeilijk om deze ontspanning soms in het dagelijks leven te vinden? Wat is dat toch, die eindeloze afleiding en alle drukte om me heen waardoor ik moe word en mijn inspiratie verlies. Dit zijn dan plekken om op te laden. Ik heb het wandelen weer ontdekt.

 

 

  1 Comment

 1. Wim,

  Daarom ben ik buitenaf gaan wonen, om iedere dag na het werk de motor weer op nieuw te laden in de vrije natuur. Vlgs mij is dat de kracht geweest voor mij om mijn job in het onderwijs tot een goed einde te brengen.

  groet Jan

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/marianne-wandelt-mee-2
Twitter