Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu
 1. In Boyalik zou ik mogen slapen boven het theehuis, maar dat gaat blijkbaar niet. Of kamperen in de tuin naast het theehuis maar die hebben ze net volgelegd met tegels. Wel mooi en netjes, maar kamperen gaat niet.

Dan moet ik maar met de bus door naar de volgende stopplaats; Salzibosna. Firki, de locale contactpersoon van de Sultanstrail vangt me daar op. Ik kan er twee nachten blijven, mijn tocht van vandaag afmaken en dan morgen naar Istanbul. Firki kijkt naar mijn bekraste armen en benen. Door het bos gekomen?, zegt hij. Ja inderdaad, de laatste boswandeling bleek de voorlaatste. Er zijn vandaag nog wat verse krassen bijgekomen. Had je geen machette mee dan? Nee, dat had ik niet, nee. Ik zie het me trouwens ook niet doen, een zware rugzak, smal pad op een helling en dan met zo’n ding zwaaien. Of ik last heb gehad van honden, vraagt hij. Nou! Ik vertel mijn verhaal van gisteren. Tja, om als wandelaar een beetje succesvol om te gaan met de honden hier heb je eigenlijk een taser nodig, vindt hij. Hij is er zelf geen echte voorstander van; het doet blijkbaar iets permanents met het brein van een hond. Zelf wandelt hij niet meer nu de artsen een van zijn longen hebben verwijderd dus hij heeft makkelijk praten.
Maar nu snap ik het wel. Een lange afstands wandelaar heeft hier naast een kompas en wat andere zaken een machette en een taser nodig. Dat zit natuurlijk niet in de standaard uitrusting van de gemiddelde west europese wandelaar. En eigenlijk, zegt Firki, moet je ook nooit alleen lopen, liefst in een groep en altijd met een gids. Gelukkig wist ik dit allemaal niet vooraf. Ik zou mijn plannen verplaatst hebben naar rustiger oorden en dit allemaal gemist hebben.

Nog één dag tot Istanbul.

  4 Comments

 1. Succes, Wim, met de laatste stap…!

  • Ja. Ik ben er he!

 2. Ik loop achter, met lezen. Wat is een taser Wim?
  Hond en en ik, dat klikt. Ik haalde als kind na school de honden uit de buurt op om mee te gaan wandelen. Maar van zo’n bende op je pad zou ik ook beducht raken, dat is toch iets anders dan onze huisvrinden.
  We zijn er bijna, we zijn er bijna..maar nog niet he-le-maal. Ik heb een potje met vet, al op de tafel gezet, ik heb een potje, potje ve-he-et….
  XX

  • Taser dat is zo’n elektromagnetisch ding dat je tijdelijk verlamt. Ik geloof dat de NL politie dat nu ook standaard bij zich heeft. Of loop ik vóór?
   Vanmiddag naar huis. Ben wel benieuwd naar dat potje met vet?
   Xx

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/machettes-en-tasers
Twitter