Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Ik maak een avondwandeling. Het is donker, maar ook weer niet heel donker. De volle maan laat zich af en toe zien door wolken die zachtjes uit het zuid-oosten overdrijven. Lopen in het donker is anders dan in het licht van de dag. Meer op het gevoel, meer op het gehoor. Het is stiller; ik hoor mijn adem. Soms ritselt er iets in de struiken. Het licht van de maan is ‘s winters anders dan in de zomer; zachter en rustiger. Het kleurt de bomen, de struiken en de bladeren op de grond in tientallen tinten grijs. Ook in mij wordt het zachter en stiller. Het maanlicht dat alles zo wonderlijk grijs kleurt vraagt om ook naar binnen te kijken en te luisteren, naar de grijze tinten in mijn lichaam en mijn ziel.

Ik was vandaag op de IDFA in Amsterdam met mijn collega coaches en zag de film “Sheep Hero”. Een koppige schaapsherder die het opneemt tegen de vernieuwing en de bezuinigingen. Je zag ook meteen dat die koppigheid de reden was dat hij geen andere keuze kon maken dan wat zijn hart hem ingaf, tot het onvermijdelijke einde. We zagen en hoorden hem bezig met zijn koppige keuzes en konden de afloop van zijn verhaal al voor het einde raden.  Je kunt dat omdat je wat meer afstand tot hem hebt. Ik vraag me af wie mijn keuzes al kan voorspellen, wie mijn reis zou kunnen vertellen, vriendelijk, zacht, met alle zijpaden die te bewandelen zijn. Wie kan jouw keuzes en jouw reis vertellen; zacht, liefdevol, bijna zonder te vragen?

John O’Donohue schrijft in zijn boek ‘Walking in Wonder’ een mooie tekst over keuzes maken.

“That is one of the fascinating things in going through the world -you wonder at destiny, at the way that life actually flowes and moves and grows. I  have a great suspicion of of an awful lot of what is paraded as moral decision and moral rectitude and moral recognition, I think there is a beautiful morality of possibility to be written, because placing all the emphasis on moral choice is very limiting. Choise is always about loss; you choose one thing over the other several things. And maybe the soul doesn’t want to do that. It is a very interesting question: whether in the course of your life, you had to choose one direction, if in actual fact, in the unknown area of your life, your other unchosen lives might not actually travel with you as well. Maybe one of the great surprises we will get in the wonder moment of after-death is that when we wake up and straighten up in that new kingdom, we will find that all our unchosen and unlived lives are there to welcome us as well”.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/maanlicht
Twitter