Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu
Lummelen

Lummelen

By on jul 13, 2018 in Blog | 2 comments

Evita heeft het voor mij opgezocht, synoniemen van lummelen. Dat zijn onder andere: slampampen, flierefluiten, rondhangen, lapzwansen en lanterfanten. Als ik dat zo lees is deze dag geen ‘lummel-dag’. De tweede dag met de zware rugzak op is altijd zwaar voor mij. Vooral voor mijn rug, bovenbenen en voeten. Ik voel de spierpijn van gisteren en daar komt nu nieuwe belasting bij. Aan het einde van deze dag wil ik alleen nog maar languit achterover.

Het maakt ook dat ik na moet denken over het ‘fijne’ van wandelen. Pijn is niet fijn. En ik ging toch lummelen? Dit voelt niet als flierefluiten of een van die andere synoniemen. Het voelt wel fijn om je lijf in actie te voelen, te merken dat alles functioneert zij het krakend en piepend, fysiek op aarde te zijn. Het voelt ook dat ik dichter bij mezelf ben door het lopen. Ik word rustig, vertraag en ik ben meer aanwezig. Misschien is dat wat lummelen ook betekent? Daarbij het geluk dat ‘t een prachtige dag is!

Ik heb het idee dat ik deze dagen naar mensen reis, in plaats van plekken. Van mijn Engelse vrienden in Amsterdam noord via een borrel met een collega in Haarlem mag ik nu logeren bij Ingrid in Castricum. Dat is geruststellend.

  2 Comments

 1. hi Wim,

  Ik voeg er maar gelijk een nieuwe betekenis aan toe: Het grote lummelen begint zodra je spierpijn over is. Sterkte ermee en veel plezier met de lummeltocht!

  • Spierpijn kan ook in je hoofd zitten merkte ik de afgelopen dagen. Lummelen vraagt het hele zijn!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/lummelen
Twitter