Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

open-circle1Nog even terugkomen op mijn laatste blog. (On)afhankelijkheid is blijkbaar voor mij een thema is. En dat de cirkel die ik er mee vorm gevuld is met kwetsbaarheid ook. Aan de reacties te merken is dat voor meer mensen zo. Zo’n thema draag je mee, dat is onderdeel van je leven. Het maakt ons misschien ook wel een beetje tot wie we zijn.

Ik vind de cirkel echter nog wel een beetje statisch. Alsof je er in gevangen zit. Ik houd niet van gevangen zitten, ik wil graag vooruit kunnen. Dus heb ik het volgende bedacht. We kijken op dit moment bovenop de cirkel. Wat als we er van de zijkant tegenaan zouden kijken? Zo dus:

spring greenDan werk ik met mijn thema maar kom het elke keer op een ander niveau tegen. Hoger of dieper, al naar gelang je er tegenaan kijkt. Het geeft mij de mogelijkheid om binnen mijn thema te groeien. Om er steeds weer opnieuw op de een andere manier mee te werken, er van te leren. Het hoeft nog niet ‘af’ te zijn. Ooit misschien. Daar kan ik prima mee leven!

Begin juli ga ik weer op pad, mijn reis voortzetten waar ik geeindigd ben, vanaf Passau door Oostenrijk. Ik heb besloten me niet meer te laten leiden door de E8 maar op zoek te gaan naar de mooiste paden die -min of meer- in de richting van Istanbul leiden. Dat lijkt via de Alpen door Slovenie te lopen.  Ik ben vorig jaar te veel alleen geweest, voelde me ook vaak alleen. Onafhankelijk en ook ongelukkig. Tijd om wat meer afhankelijk te zijn, tijd om langs de cirkel te bewegen. Mede wandelaars, ook voor een paar dagen, zijn meer dan welkom!

Nog twee dingen. Ik ga dit voorjaar het Brabantse Vennenpad lopen. Je bent van harte uitgenodigd om een of meer dagen mee te lopen. Kijk op de pagina ‘wandelingen’ van deze site.

Verder is er op 18 juni weer een midzomeravond feest in de tuin van het klooster in Breda. Ook daarvoor ben je van harte uitgenodigd.

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/langs-de-cirkel
Twitter