Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Uit mijn kamerraam zie ik dat het een saaie, grijzige dag is. Het ziet er weinig uitnodigend uit. De afgelopen dagen heb ik weer een intensieve training gegeven; veel van mezelf laten zien en energie doorgegeven. Ik zou nu gebaat zijn bij een wandeling door het bos, even weer grond onder mijn eigen voeten te voelen. Het kan ook, ik heb de tijd. Maar ik wíl niet, ik heb geen zin en ik ben eigenlijk gewoon moe. Wat is dat toch? Welk obstakel ligt daar dat mij weerhoudt om te doen wat goed voor mij is en wat ik meestal nog fijn vind ook? Wel kunnen, niet willen….. In een ander, emotioneel aspect van leven, speelt niet kúnnen en ook niet wíllen. Dat heeft te maken met loslaten, merk ik. En ook het wel willen maar niet kunnen, zoals mijn lichte rookverslaving, zit mij dwars. Ik heb een boekenplank vol verstandige woorden, maar dat helpt mij niet als ik niet voel waar de weerstand zit. Die woorden laten mij alleen maar zien waar ik níét ben en waar het schuurt, dat het niet goed is en dat ik dus (nog) niet goed ben. In een opwelling pak ik mijn tarotkaarten. Dat die maar laten zien wat er ís in plaats van hoe het moet zijn. Wonderlijke dingen, die kaarten. Ze laten inderdaad zien wat er is. In het kort (zonder de subtiliteit die de kaart er nog aan toevoegt):

Wel kunnen, niet willen: toewijding en discipline

Wel willen, niet kunnen: de natuurlijke beperking

Niet willen, niet kunnen: berusting en overgave

De kaarten geven een nieuwe, onverwachte blik op het hier en nu. Er komt stilte en rust. Ik kan weer verder.

Wel willen, wel kunnen: Ga wandelen 🙂

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/kunnen-en-willen
Twitter