Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Small town Europe

Het schiereiland loopt leeg, had Maureen gezegd toen ze mij naar Dursey bracht. De jonge mensen vertrekken, huizen komen leeg te staan, winkels sluiten, of zijn alleen nog open in het toeristen seizoen. Alleen de ouderen blijven nog over. De crisis heeft ook vele Ieren (weer) naar het buitenland gedreven om werk te zoeken. Nu het wat beter gaat komen ze langzaamaan weer terug.

Het begint flink te regenen, gelukkig loop ik net het het kleine museum cafeetje binnen. Meteen na mij, maar al flink nat, komen drie Ierse vrouwen binnen. Je was de hele tijd net voor ons, zeggen ze. Ze blijken, net als ik, gisteren gestart met de E8. Ze verwachten over 20 jaar aan te komen. Wel zo fijn voor mijn vader, zegt er een, die maakt zich nu al zorgen over het pad in Ukraine. Er is ook een clubje Fransen. Ik herken ze van gisteren, ze wilden niet aan de kant gaan in hun camper en Maureen moest een heel eind terug op de weg om ze door te laten. Boos dat ze was! Nee, dan die Duitser die vanochtend netjes achter mij bleef rijden tot er ruime was om in te halen. Verder is er ook nog een groepje Oost_Europeanen, aan hun taal te horen, maar ze vertrekken vrij snel. De man achter de toonbank is een Nederlander, hoor ik aan zijn accent. Een jaar of dertig geleden hier naar toe gekomen en blijven hangen, zegt hij, als hij wat gromming toegeeft medelander te zijn. In de negentiger jaren nog geprobeerd om terug te gaan naar Rotterdam, maar ‘hoe zal ik het diplomatiek zeggen, zegt hij’, niet meer kunnen wennen aan zijn stad die op noord Afrika was gaan lijken. Kijk om je heen, zegt hij, met een blik op het uitzicht dat de Atlantische Oceaan biedt, dat zoui ik mij in Nederland nooit kunnen veroorloven.

  7 Comments

 1. Hoihoi lieve Wim,
  Ik wens je een prachtig mooie tocht de komende weken. Ontmoetingen zullen er vele zijn en je zult daar enorm van genieten.
  Ik ga je site nog een keer goed bekijken want ik snap nog niet van alles hoe het werkt.

  Mooie tochten gewenst!
  Francien

 2. Wat leuk al medereizigers. Niet gedacht dat die er nu al zouden zijn. 20 jaar lijkt mij nog snel! Daarom zit ik ook mijn luie gat op de bank. 😉

 3. Beste Wim,

  Dapper van je om dit avontuur aan te gaan.
  Verrijk je omgeving en vergeet jezelf niet !

  Groet Inge & Ton

 4. Wim,

  Ook met de zware regenval is opgeven geen optie.Doorzetten zoals bij de badminton. Denk daar vooral aan, als je het even niet ziet zitten.

  groet Jan

 5. De eerste stappen zijn gezet… en ook elke lange reis begint met een eerste stap! Heel veel geluk, inspiratie, gezondheid en ik wens vooral ook dat je geniet.
  Hartegroet, Nicole

 6. Fijn om weer mee te kunnen en mogen lezen 🙂

 7. Een mooi begin Wim!
  20 jaar, 20 maanden, 20 weken… Itaka! De reis is het doel, toch :-)!
  Hier wordt het al lekker weer, en volgens mij komt dat van ‘jouw kant’ gewaaid.
  Benieuwd naar je ontdekkingen!
  Goede reis!

  groeten
  Fons

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/komen-en-gaan-2
Twitter