Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Het begint er mee dat ik kilometers langs het strand mag lopen. Het is al vroeg heet, ‘mottig’ zouden ze bij ons zeggen, de noordenwind is afwezig, gedraaid naar het zuidwesten maar hier nog niet gearriveerd. Ik loop langs de branding, soms er dóór. Mijn schoenen zijn waterdicht toch? Nee, blijkt later. Of het komt door het zoute water of slijtage, maar ik bespeur een paar uur later wel natte sokken en dus ook een paar blaren.

De tocht naar Den Helder is niet heel lang maar wel saai. Veel fietspad maakt het lopen nóg gevoeliger. Bij aankomst op Texel neem ik de bus naar De Koog waar een collega een láátste plekje op dit drukke eiland wist te vinden. De bus, omdat ik nou ook wel eens een middagje op het strand wil liggen. De minicamping is een anti climax, het strand ook.

Ook geen foto’s dit keer. Een ander klein ongemak in het netwerk. Oh, en mijn matje is lek.

Maar het kan erger. In diezelfde bus stapt een oudere Aziatische mevrouw in traditionele kleding in die na een poosje aan de jongeman naast haar vraagt of dit de bus naar Amsterdam is. Vriendelijk legt hij uit dat ze dan gewoon moet blijven zitten tot de bus weer bij de haven is, op de boot terug moet en dan de trein moet nemen. Beleefd glimlachend bedankt ze hem. Ze knikt ook naar mij. Ik twijfel even of ze Amsterdam ooit zal halen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/kleine-ongemakken
Twitter