Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Kamperen is altijd een beetje problematisch. Er zijn niet heel  veel campings. Wild kamperen is verboden in Duitsland. Ik heb ook geleerd dat een camping op de kaart nog geen echte camping is. Ik heb zo vaak voor een camping gestaan die er niet meer was, ah ja meneer, maar dat is alweer jaren geleden, zeggen de locals als  ik er naar vraag. Ik heb zelfs aanbiedingen gehad om een camping te beginnen, telkens als ik zei dat het zo jammer was en zo’n mooie plek. Dus ik doe aan wildkamperen. Ook al mag het niet.

Wat zeggen mensen dan?

U kunt hier niet kamperen (de functionaris op zijn plek)

Ja heel vervelend maar het is echt verboden te kamperen (de sympathieke functionaris op zijn plek).

Officieel mag u hier niet kamperen (knipoog). (de al wat oudere touristengids).

Het is verboden te kamperen maar als u deze straat omhoog loopt zal niemand u zien. (Een mevrouw die me aanzag voor een zwerver na een regenachtige dag).

U mag altijd één nacht wild kamperen dus zoek maar een plekje en maakt u zich geen zorgen. (een moeder met een tiener dochter toen ze me bij  een gesloten camping zag zitten).

Boven op de berg is een heel mooi plekje (behulpzame winkelier).

IMG_20150730_150044

En soms zit het echt mee!

een camping met een eigen bankje en uitzicht op de Main.

    1 Comment

  1. Ach, dat wild kamperen mag je gerust wat breder zien. Zeker in Duitsland. Waren het niet de Edelgermanen zelf die, zo’n 75 jaar geleden, op grote schaal in heel Europa behoorlijk wild kampeerden? Nou dan. Bij de weg, bij echt wild kamperen geldt maar één wet: “Gij zult niet gesnaaid worden.” Maak jezelf dus onzichtbaar en ga op in de natuur. Mooie stek overigens daar aan het water.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/kamperen
Twitter