Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

20160528_074241“Waor zén jullie?” Het is Joke van de B&B, waar we gaan overnachten. We zitten nog te eten en we komen er zó aan, zeg ik. “Da is goe, dan laot ik de deur open”. Brabants platteland met de bijbehorende gemoedelijkheid. De gemoedelijkheid strekt zich uit tot de inrichting en Joke zélf. Dat weet ze ook van zichzelf: “ik gaoj mér gauw, anders blief ik praote”. De B&B heeft een gebruiksaanwijzing die gaandeweg ontstaan is. Proefondervindelijk, door Joke aan de hand van haar gasten. Kranen die niet te dicht, knoppen die niet te open en schakelaars die uit moeten.

 

20160528_074212Ik bedenk me dat we allemaal op die manier gaandeweg onze gebruiksaanwijzing ontwikkelen. Proefondervindelijk en in de praktijk en ons er niet helemaal van bewust soms. Ik loop deze twee dagen met de mij onbekende Helene, die er helemaal voor vanuit Enschede is gekomen. Het is een plezierige wandeling, het weer zit alleen maar mee, de natuur is op zijn best en de route is mooi. We ontdekken al lopende gezamenlijke interessen en drijfveren. We lezen een aantal dezelfde boeken en hebben vergelijkbare ideeen over veel dingen. Niet over álle dingen.

 

20160528_074200Aan het einde zegt ze dat ik wel een vermoeiende man ben. Ik denk dat ze wel een beetje gelijk heeft. Ik moet ook werkelijk álles bevragen en neem niet zo gauw iets aan van een ander. Misschien moest ik ook eens een briefje bij me gaan dragen met een aanwijzing tot hoever je aan mijn knoppen mag draaien? Voor de veiligheid 🙂

Voor wie zelf eens van Joke’s gastvrijheid wil genieten:  http://www.bed-en-breakfast.nl/bed-en-breakfast-soerendonk-noord-brabant/BenB-de-Kraanvogel

 

PS Ik wilde vandaag eigenlijk het epiloog van mijn verhalenbundel over de reis door Nederland en Duitsland plaatsen. Dat komt nog.

    1 Comment

  1. zet er ook een paar knoppen bij , hoe ik je met badminton het makkelijkst kan verslaan. Jan

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/instructies
Twitter