Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

De volgende ochtend hangt er een mooie nevel boven het meer (nee, geen vandalen langs geweest). Ik wil me een beetje wassen in het meertje. Het is warm water! De nevel komt van beneden, niet van boven. Er moet ergens een warm waterbron onder zitten. Ik vraag me af welke vissen hier te vangen zijn. Dançko komt me ophalen, zoals beloofd. Gabra is een oud mijnwerkersdorp, National Geographic is hier geweest voor een reportage. De combinatie van warm water en mijnbouw moet bijzonder zijn.

Dançko brengt me naar het oude klooster van Vakarel, precies de plek waar ik in eerste instantie gisteren uit had willen komen maar toen besloot dat het me te ver uit de richting zou brengen. Het ís ook flink uit de richting. Gewoon hier naar beneden door het bos lopen en de hoogspannings lijnen volgen, ze gaan helemaal tot in Turkije zegt hij.

Ik ben zo blij met zijn hulp voor zomaar een vreemde en probeer dat duidelijk te maken. Zijn reactie maakt ook duidelijk dat hij dat ook niet zomaar voor iedereen doet. Het is iets bijzonders.

Ik kan vandaag tot in Dolni Banya komen als ik flink doorloop. Toch besluit ik in de bossen een paar kilometer ervóór te kamperen, op een heuveltop. Iets zegt me nog even in het bos te blijven. Het wordt een wilde nacht met ook nog gebrul van herten en getrippel van zwijnepoten (vermoed ik).

  4 Comments

 1. Nou Wim, gelukkig heb je de nacht met het mes overleefd
  en zonder kleerscheuren wakker geworden.

  Blijft altijd heel bijzonder als je bijzondere mensen ontmoet waarmee je zielsverwantschap voelt en blijkbaar was dat wederzijds.

  Grote groet, Francien

  • Ja dat is fijn. Het maakt ook iets anders wakker waardoor ik het gevoel had nog even in die sfeer te willen blijven. Maar dat is voor straks!

 2. Ha Wim, Staat er zo maar ergens tussenin een zinnetje: “Zijn reactie maakt ook duidelijk dat hij dat ook niet zomaar voor iedereen doet”.
  Niet voor iedereen, wel voor jou! Zou zo maar een van de mooie pareltjes van deze reis voor jou kunnen zijn als je daar iets uit kan halen. Waarom wel voor jou …Mooie reis verder !!

  • Ha Margreet. Ja t staat er bijna nonchalant he? Omdat t ook zo vanzelfsprekend was. En toch is het heel bijzonder zoals jij terecht opmerkt. Waarom wel voor mij weet ik niet, we konden nauwelijks met elkaar praten. Ik denk dat we op een ander niveau contact maakten. Een bijzondere man, met zijn jachtgeweer en zijn hond en zijn Suzuki en met zóveel zorg.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/in-het-bos-blijven
Twitter