Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu
Het vermanende vingertje

Het vermanende vingertje

By on aug 14, 2018 in Blog | 0 comments

De laatste wandeldag. We mijn nicht Anke en ik) gaan eindigen in de buurt van Utrecht en om dan nog één dag ergens naar toe te reizen is me teveel gedoe. Dinsdagavond ben ik weer thuis. We hebben mooie luchten vandaag, na de regen van gisteren, in een winderige polder.

Wat me opvalt tijdens het wandelen. Overal waar je loopt staan gebodsborden. We kunnen er wat van in Nederland, zeggen wat wel moet of niet mag. Dat opgeheven, wijzende vingertje. Soms klinkt het vriendelijk maar altijd zit er een dreigend ge- of verbod in. Soms zit dat ook in de tekst verstopt en moet je even goed nadenken. Hier mag ik dus niet binnen als ik alleen al van plán ben vuilnis achter te laten. Wat er gebeurt met mensen die dat per ongeluk doen, zegt de tekst niet. Zou het niet veel aardiger zijn om te schrijven: u bent van harte welkom, zonder hond en we vinden het fijn als u niets beschadigt en geen afval achterlaat.

En hier lijkt de oproep prettig maar is ook dreigend. Wat doen ze met de mensen die de oproep negeren? Zou je ook kunnen zeggen: wij stellen uw bezoek op prijs en ook dat u niet snel rijdt en niet in groepen. Wilt u daar rekening mee houden?

Er is ook een lief vermanend vingertje. In het verzorgingstehuis van mijn moeder staat op een deur: “deur aub gemoedelijk dicht laten vallen”. Hóé je dat doet staat er niet bij en wat voor de een gemoedelijk is, is niet gelijk aan de ander, maar we snappen de bedoeling. In de lift echter moet je bij storing in paniek raken….

Mooie zomerdagen voor jullie nog met veel liefdevolle boodschappen 🙂

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/het-vermanende-vingertje
Twitter