Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu
Het gras groen verven

Het gras groen verven

By on jul 29, 2018 in Blog | 1 comment

Gisteren ben ik het tweede deel van mijn lummeltocht begonnen, in Deventer. Samen met Ester, we lopen dit weekend samen. Ik wilde schrijven: ze loopt dit weekend met mij mee. Maar ik doe graag dingen sámen. Ester heeft niet mijn loopconditie en heeft vandaag ook last van pijntjes. Het gaat daardoor traag. Ik pas me aan. Ze heeft ook een grote tent en zware rugzak die moeilijk gedragen kan worden. Dat had ik voorzien, dus ik had logistieke maatregelen getroffen: de auto staat in Deventer en we hebben onze tentjes van te voren op de camping weggezet. Dan moet je daar vervolgens wél naar toe lopen en mijn geplande 20 km blijkt te vér daarvoor. Het laatste stuk nemen we een taxi.

Ik kan dat relativeren. We hebben geen haast. Voor mezelf had ik het anders gedaan maar nu komen we door ons trage tempo precies wanneer de enige heftige bui losbarst onder een viaduct. In mijn tempo hadden we goed nat kunnen worden. Er zijn hele mooie stukken pad die we nu goed kunnen bewonderen. Er is oog voor de kleine kikkertjes die over ons pad springen. Zo bezien maakt het niet uit hoe snel je gaat. Mijn rug en benen spelen wel op bij dit tempo, mijn lijf ervaart het als slenteren.

Is dit accepteren of aanpassen? We zien de voordelen van lopen in dit tempo. Het voelt voor mij wel als aanpassen. Het gras groener verven, noem ik het. Ik herken in mijn familiedynamiek, het weglachen van zaken waar je toch niets aan kunt doen. Negeren en aanpassen. Accepteren is iets anders. Acceptatie vraagt een actievere houding, ook eentje waar af en toe een onweersbui voorbij trekt, je boosheid mag laten zien en daarmee kunt onderzoeken wat er nodig is om verder te komen. En dan niet schuilen onder een viaduct.

Ik heb nog veel lummelen te leren.

 

  1 Comment

 1. Ha Wim, ik wens je een mooie lummeltocht toe waarvan je mag en gast genieten!

  Groeten
  Evita

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/het-gras-groen-verven
Twitter