Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

In een week tijd is de tuin van het klooster geexplodeerd. Alles wat maar bloeien kan heeft besloten om dat nu dan ook massaal te gaan doen. De beschutting van de muren, de warme ligging in het centrum van de stad en de verzorging van de hoveniers heeft een klimaat gecreeerd waarin alles tegelijk wil bloeien en net iets eerder dan daarbuiten. Zelfs de beuk wil al meedoen.

In het bos zijn de beuken een stuk voorzichtiger. De knoppen staan op barsten maar houden zich nog even in. Er kan nog een koude noordenwind komen, het kan nog steeds flink vriezen. Ze komen pas wanneer het veilig is, Alleen het jonge grut laat al van zich zien, die maken gebruik van het zonlicht dat nu nog vrije doorgang heeft. Het doet mij denken aan de manier waarop ik lange tijd kennis tot mij nam en nog soms. Eerst opnemen, dan zeker weten dat ik het kan en dan pas etaleren. Gebrek aan veiligheid, angst voor kritiek en afwijzing, die koude wind en vorst hebben mij lange tijd gehinderd. Velen  van ons herkennen dat. We ontzeggen ons daarmee wel de mogelijkheid om al oefenend ervaring op te doen. Het ontzegt ons ook de vreugde van samen leren en samen zijn. De beuk kent die terughoudendheid niet, die weet precies wanneer het juiste moment gekomen is en gaat er dan helemaal voor. Dat zit in zijn natuur 😉

Het jonge beukengrut perst zijn blaadjes naar buiten. Doorschijnend groen en oh zo teer en kwetsbaar. Maar zo boordevol levenskracht en energie. Dat moment heb ik ook nog even te zoeken in de komende tijd. Daarom heb ik de aanmelding voor mijn opleiding in Engeland, waar ze mij heel graag zagen komen, even stop gezet. Ik ga nog wat laatste resten van mijn terughoudendheid opruimen, die immense levensenergie voelen en daarmee kwetsbaar kunnen en durven zijn. Dat zit ook in mijn en onze natuur. ;).  Het helpt mij en ons om beter te zijn met elkaar en met de wereld. Daar gaat het uiteindelijk om. Het belangrijkste eerst.

    1 Comment

  1. Daar gaat het uiteindelijk om. Het belangrijkste eerst. En laat jijzelf nou net de belangrijkste zijn!!!!!! Love, S.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/het-belangrijkste-eerst
Twitter