Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

“Vroeg of laat moeten we toegeven dat het niet van belang is dat wij iets vinden, maar dat we gevonden worden”

Het is druk in het bos. Er zijn veel mensen die een frisse neus halen. Dat  heb ik ook wel nodig na de rommelige gezelligheid van de feestdagen, die mij er ook vaak van weerhield de stilte op te zoeken. Er wordt druk gepraat, ik krijg veel van de gesprekken mee. Ik hoor veel anekdotes, feiten en meningen. We vinden veel hoor ik, zijn vooral veel aan het overtuigen. Misschien is dat de manier waarop we ons een plek verwerven, waarmee we het gevoel krijgen er te mogen zijn? Wanneer het zachtjes begint te regenen is het bos zó leeg; mensen komen niet om in de regen te lopen. In de rustige natuur is geen mening. De natuur ís. Het vraagt niets van je. Wanneer je je er aan toevertrouwt gééft het alleen. In de beelden, de geluiden, geuren en in het bewegen daar door heen. In de stilte en de verwondering die dan ontstaat komen als vanzelf nieuwe gedachten en overwegingen. Je komt terug bij jezelf. Wonderlijk ook om te bedenken dat deze natuur er is voor mij,  het is van mij. Dit bos zoals het hier en nu is, zoals ik het nu ervaar is er alleen voor mij. Wanneer de natuur bewust is, dan ben ik er ook voor haar. Het bos is er voor mij en ik ben er voor het bos. Wij zijn deel van elkaar.

Wat als we ook met de ander zo kunnen zijn. Als je de ander leert kennen, leer je ook jezelf kennen. In kwetsbaarheid en in angst, in aandacht en in ontreddering, altijd in liefde. Op de plek waar je niets hoeft te vinden, alleen maar samen te verwonderen en te zijn. In de volledige overgave naar de ander leer je ook jezelf ten diepste kennen. Misschien ben je bang om jezelf kwijt te raken wanneer je je volledig geeft, maar je raakt niets kwijt. In de diepe overgave word je gevonden, daarin ligt je diepste zelf.

Ik zie plotseling nu de samenhang met mijn vorige blog. Liefde zit niet in geven, maar in accepteren. Niet in vinden, maar gevonden worden.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/gevonden-worden
Twitter