Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Vandaag is een van de eerste echt mooie lentedagen. Goed weer voor een forse wandeling. Het pelgrimspad loopt voor een deel door het groene hart. Tussen Gouda en Hogebrug hebben ze over een lengte van 3 kilometer een ‘polderpad’ aangelegd. Het pad loopt dwars over de smalle weilanden van minstens 15 boeren. Elke boer heeft natuurlijk zijn eigen vee en dat moet gescheiden blijven. Daarom staan er bij elk weiland hekken. Mooie hekken. Dat zal een aardige cent gekost hebben, bedenk ik me. Een hek schat ik op 1000 Euro, daarmee komt het totaal van 3 kilometer polderpad op 30000 Euro, dat is 10 Euro per strekkende meter, reken ik snel uit. Is dat de moeite en het geld waard?

Een eind verderop mag ik over het fietspad en een smalle weg. Fietsers, hardlopers, auto’s en motoren zoeven en brullen mij voorbij. Het is druk in het groene hart op zo’n mooie dag. Als wandelaar, zeker een wandelaar als ik, ga je toch het langzaamst en iedereen haalt mij in. Iedereen praat en doet en niemand ziet méér dan lucht en wegdek. Allemaal druk bezig.

Maar in je eentje op de polderpaden kun je het donkere water ruiken, de vochtige aarde en het verse gras. Je hoort de meeuwen, de meesjes, de eenden en een enkele kievit. Je hoort de kikkers in het water plonsen maar ze zijn steeds net te snel voor het oog. Wel zie je de ontluikende bloemen en de bloeiende wilg. Zo’n polderpad is toch wel de moeite waard, bedenk ik me. Ook voor een tientje per meter.

Ik deed het afgelopen najaar de opstellingen opleiding ‘de maskermaker’ bij Phoenix in Utrecht. 3500 Euro voor 16 dagen x 6 uur per dag is bijna 40 Euro per uur. In het najaar een nog duurdere masters opleiding in Engeland. Is dat de moeite en het geld waard? Misschien niet als je naar de praktische invulling per uur kijkt, waarschijnlijk wel als je kijkt naar de inspiratie en de verrijking van je leven.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/geuren-kleuren-en-geluiden
Twitter