Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Vanaf Edirne ga ik het sultanspad weer volgen. Het is gemarkeerd en staat op mijn GPS, dus als ik nu nog fout ga dan heb ik t echt verprutst! Het is minder spannend en avontuurlijk dan je eigen weg zoeken natuurlijk. In de beschrijving kan ik ook zien wat me te wachten staat qua kampeer of andere overnachting. Het landschap is kaal, er staan nauwelijks bomen en de graanoogst is al lang geleden binnengehaald. De akkers zijn al grotendeels omgeploegd en de bruine aarde maakt het zicht ook niet mooier.

Zit ik toch weer van alles te vinden hè! Het is zò moeilijk niet te vergelijken, niet te oordelen, gewoon te ervaren wat er is. Minder spannend…mooier zicht. Ik merk dat ik de neiging heb om te vergelijken met Bulgarije en dat dat in het voordeel van Bulgarije uitvalt. Wat niet eerlijk is want ik ken het hier nauwelijks en daar heb ik mooie ervaringen liggen.

Gelukkig is daar Frits. Frits is nieuw op deze reis en met niets van eerder te vergelijken. Ik weet niet waarom ik hem Frits noem, komt zomaar in me op. Het lijkt wel of hij op mij staat te wachten als ik de rand van Edirne bereik. Zonder aarzelen begint hij met me mee te lopen. Ik weet niet of ik hem vergezel of hij mij. Bij het eerste dorpje denk ik dat ik hem kwijt ben; de dorpshonden grommen en jagen hem weg. Maar hij blijft rustig bij mij in de buurt en bij vertrek sluit hij weer aan. Ik drink er koffie en water en limonade en mag niet betalen van de theehuisbaas. Af en toe lijkt het wel alsof Frits de weg al weet, zover loopt hij voor me uit. Na 12 uur gaat hij onder elke struik liggen die we tegenkomen, hij heeft het heet en laat dat weten ook. Misschien is hij gewoon ook beter in zijn grenzen aangeven. Dus ga ik ook maar onder een boom liggen.

  4 Comments

 1. Lieve Wim
  In de onzichtbare en zichtbare wereld loopt er echt van alles met je mee 🙂
  Wat een bijzonder cadeau om een medewandelaar als Frits op je pad te krijgen om je aan te spiegelen.
  Xxngrid.

  • Ja he. En zo simpel, eenvoudig laat ie precies zien wat er gebeurt!
   X

 2. Fijn dat jij en Frits elkaar hebben gevonden Frits heeft namelijk nog geen last van dingen moeten van zichzelf, denken aan resultaat en oordelen… Frits voelt dat hij even uit moet rusten, omdat hij het heet heeft Hopelijk doet het samen rusten je goed

  • Frits luistert alleen naar zijn gevoel. Maar ja die heeft zichzelf ook niet beloofd naar Istanbul te gaan. Wie zei dat ook weer?: the heart has reasons of which the reason has no knowledge.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/frits-2
Twitter