Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Om half elf wordt er op de deur van mijn hotelkamer bij Talismano in Smeredevo geklopt. Ik negeer het eerst, vast een hotelgast die dit voor zijn deur aanziet. Maar het kloppen houdt aan, wordt steviger. Ja? Dit is Nicola, zegt de man aan de andere kant. Nicola is de hotelbaas. Ik heb vanavond betaald voor de kamer omdat ik morgen om 5 uur weg wil. Bij een glas rakia hebben we nog wat gepraat. Over voetbal, wat anders? Zijn zonen voetballen bij Lierse, bij Rode Ster en in Kazachstan. Hij laat mij filmpjes zien van hun doelpunten. We praten door middel van google translate op zijn smartphone. Het functioneert best redelijk. Ik doe open. Je hebt het geld van de kamer weer bij je gestoken toen ik de rakia ging halen, vertaalt zijn smartphone. Ik realiseer me dat hij mij beschuldigd van stelen! Nee, zeg ik tegen het apparaat, ik ben niet meer aan het geld geweest. Nicola is een grote, sterke man. Wel vriendelijk, op een ruwe manier.Tot nu dacht ik nog; ruwe bolster, blanke pit. Nu weet ik het effe niet meer. “The cook says you took the money”, klinkt een vrouwelijk stem in perfect Engels uit de smartphone. Ik protesteer; écht niet! Hij gaat het uitzoeken, zegt hij. Het klinkt dreigend. Achter hem draai ik de deur op slot. Wat nu? Wil hij mij dubbel laten betalen? Komt hij straks terug? Staat morgen de politie (of erger) voor de deur? Ik besluit dat er niks is wat ik nu kan doen en ga maar proberen te slapen. Dat lukt beter dan verwacht, het zal het bergkristal zijn geweest.

  6 Comments

 1. En en hoe is t afgelopen ?

  • Morgen…. 😉

   • hou ons niet langer in spanning… Wat een mooie ontmoetingen en belevenissen weer!

    • Spanning over?

 2. Vertel vertel!! Wat naar Wim, ik hoop dat je met rust bent gelaten. Xx

  • Ben dus zeer met rust gelaten. Maar goed ook. Toch was ik ook niet echt bang terwijl dat net zo goed wel nodig had kunnen zijn. Bedacht me later dat ik op dat moment iemand had moeten bellen of zo, voor back up en hulp indien nodig…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/er-wordt-op-de-deur-geklopt
Twitter